INTERCEPTĂRI PROCURORI. Cum se negociau ŞPAGA şi NOTELE la Universitatea de Medicină din Craiova. Nu aveai bani sau bijuterii, mergeau şi...favorurile sexuale.

09 Iul 2015
INTERCEPTĂRI PROCURORI. Cum se negociau ŞPAGA şi NOTELE la Universitatea de Medicină din Craiova. Nu aveai bani sau bijuterii, mergeau şi...favorurile sexuale.
Bani ascunşi în cutii de bomboane, bijuterii de aur -cercei, lantisoare si bratari scumpe- facute cadou sau, în ultimă instanţă, chiar favoruri sexuale! Nu este un scenariu dintr-un film. Sunt lucrurile care au ieşit la iveală  la Facultatea de Medicină din Craiova în urma percheziţiilor făcute luni de anchetatori. În acest mod se promovau examenele la Universitatea de Medicină din Craiova, după cum susţin procurorii,  care au interceptat discuţii purtate între studenţi, potrivit Digi 24. Strategia era simpla, dar foarte bine pusa la punct. În schimbul unor sume de bani, stabilite dinainte,  profesorii ieşeau din sală, în timpul examenului, pentru ca studenţii să poată copia liniştiţi. La final erau anunţaţi la telefon că se pot întoarce. Potrivit surselor citate, unele studente nu ar fi contribuit la mită pentru că şi-ar fi negociat nota de trecere în schimbul unor favoruri sexuale.

Percheziţii ale procurorilor la Universitatea de Moaşe

Reamintim că nouă profesori de la Universitatea de Medicină din Craiova şi secretara unei facultăţi sunt acuzaţi de luare de mită, în acest dosar. La percheziţiile făcute acasă la aceştia, procurorii au găsit patru sute de bijuterii de aur şi peste o sută de mii de lei. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează percheziții la 15 adrese, printre care Facultatea de Medicină și un spital din Craiova, într-o cauză penală privind săvârşirea unor infracţiuni de luare şi dare de mită.

Ce spun anchetatorii 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, sunt vizați profesori universitari care ar fi primit de la studenți sume cuprinse între 50 şi 100 de euro în schimbul promovării examenelor. "În cursul zilei de azi, pe baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sprijiniţi de lucrători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, sub coordonarea procurorilor, efectuează percheziţii în 15 locaţii din judeţul Dolj, fiind vizate instituţii publice de învăţământ şi spitaliceşti, precum şi locuinţele unora dintre persoanele care fac obiectul cercetării", se mai arată în documentul procurorilor.


Procurorii susţin că o profesoară  pica în mod deliberat studenţii, pentru ca aceştia să-şi cumpere apoi nota de trecere, la reexaminare. Tinerii au confirmat pentru reporterii Digi 24 că aşa s-au întâmplat lucrurile la Facultatea de Moaşe. 

Studentă: Din an în an, deci se spune în facultate, se ştie despre doamna, nu trebuie să investighezi prea mult.

Reporter: Câţi bani aţi dat şi cum aţi procedat?

Studentă: Deci suma de 100 de euro, într-un plic, la cabinetul doamnei. Depinde de fiecare, într-un plic, într-o cutie de bomboane de ciocolată, sunt diverse metode.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră