Percheziții la sindicalistul Liviu Luca. Ancheta vizează un dosar de spălare de bani și delapidare

22 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Percheziții la sindicalistul Liviu Luca. Ancheta vizează un dosar de spălare de bani și delapidare

UPDATE 13:45 - Omul de afaceri Liviu Luca a fost adus, în această după-amiază, la sediul DIICOT Ploiești pentru audieri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat în iulie 2014 de Tribunalul București la șase ani închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.

...................................

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiești fac percheziții, în această dimineață, la sindicalistul Liviu Luca într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și instigare la delapidare cu consecințe deosebit de grave. 

Astfel, existau date şi indicii că în perioada anilor 2005-2009, membrii grupului infracţional organizat, au prejudiciat SC PSV COMPANY SA (fostă PETROMSERVICE), cu suma de 15.591.262 lei, prin decontarea unor lucrări ce figurau ca fiind efectuate la sediul SC PSV COMPANY SA (fostă PETROMSERVICE) din Bucureşti, str. General C. Budişteanu, lucrări care însă în realitate erau executate pentru imobilul aparţinând lui Luca Liviu, situat în com. Păuleşti, jud. Prahova, potrivit Realitatea Tv.

Aceste lucrări au fost efectuate de către societatea comercială SC EDIL CONST SA.

În fapt, în perioada anilor 2005 - 2009, suspectul LUCA LIVIU a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), având drept scop folosirea utilizarea sumele de bani provenite din însuşirea frauduloasă , să fie folosite pentru construirea „Ansamblului de locuinţe şi anexe gospodăreşti” situat la Păuleşti, jud. Prahova, al cărui adevărat beneficiar a fost.

Astfel, acesta a creat o adevărată structură, subordonând practic SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), intereselor sale personale, folosindu-se nu numai de fondurile SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), ci şi de oamenii care erau angajaţi la această societate, care în realitate au lucrat pentru construcţia imobilului său.

Au fost angrenate în această activitate diferite societăţi comerciale, respectiv de construcţii, de arhitectură, de instalaţii audio-video, specialişti din diferite domenii, întrucât s-au făcut memorii tehnice, evaluări imobiliare, proiecte, verificări, din punct de vedere al rezistenţei clădirilor la risc seismic, al instalaţiilor electrice, termice, sanitare, sistematizare verticală, al alimentării cu apă.

În perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fostă SC PETROMSERVICE SA) a plătit în mod nelegal către SC EDILCONST SA suma de 14.589.389,82 lei, ce cuprind lucrări de construcţii executate la „Ansamblu sediu social şi anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA - Păuleşti”, adevăratul beneficiar al construcţiei fiind suspectul LUCA LIVIU.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră