Pentru timișoreni s-a scurtat drumul spre Grecia. Sârbii au terminat autostrada până la frontiera cu Macedonia

20 Mai 2019 | scris de A.V.
Pentru timișoreni s-a scurtat drumul spre Grecia. Sârbii au terminat autostrada până la frontiera cu Macedonia

În acest sfarsit de saptamana sarbii au inaugurat ultimul segment al autostrazii catre Grecia, de pe Coridorul 10 pan-european.

Cei 26,3 kilometri din Clisura Grdelica au fost deschisi traficului, iar timisorenii vor salva timp important, intrucat de la Nis la Salonic vor face doar 3 ore, fara a pune la socoteala timpii din frontiere. In scurt timp vor fi actualizate si datele din Google Maps, scrie opiniatimisoarei.ro.

Acest segment de autostrada s-a facut in conditii foarte grele, intrucat constructorii au taiat drumul prin munte, au construit 36 de poduri si au sapat tuneluri. Lungimea acestora din urma, Predejane si Manajle, este in total de 2,8 km. De asemenea, s-au regularizat 6 kilometri de albie in raul Morava.

Pe aceasta bucata a Coridorului 10, care trece prin Cheile Grdelica, se gaseste si o structura unica in Serbia si in Balcani, intersectia de la Predejane, realizata in totalitate ca pod peste rau.

Ceremonia de inaugurare a avut loc sambata pe podul Vrla, in prezenta presedintelui Serbiei Aleksandar Vucic, iar constructia impresionanta a fost scaldata in culorile drapelului Serbiei.

Lucrarea sarbilor a costat 350 de milioane de euro si s-a facut cu bani dintr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră