Pentru prima dată în istorie: Rugăciune anglicană în bazilica Sfântul Petru

14 Mar 2017 | scris de Magda Marincovici
Pentru prima dată în istorie: Rugăciune anglicană în bazilica Sfântul Petru

Pentru prima dată în istorie, s-a celebrat luni, 13 martie 2017, în bazilica Sfântul Petru, rugăciunea Vesperelor anglicane, transmite Radio Vatican. 

Slujba a fost prezidată de arhiepiscopul anglican David Moxon, directorul Centrului anglican din Roma. Omilia ritului sacru a fost prezentată de mons. Artur Roche, secretarul Congregației pentru cultul divin și disciplina sacramentelor. Cântările au fost interpretate de corul de la Merton College din Oxford.

Evenimentul religios este expresia bunelor raporturi dintre Biserica catolică și Biserica anglicană.

Cu cinci luni în urmă, papa Francisc și primatul Comuniunii anglicane, arhiepiscopul Justin Welby, au prezidat celebrarea comună a rugăciunii Vesperelor catolice în bazilica ”San Gregorio al Celio” din Roma.

De amintit, de asemenea, că, în 9 februarie 2016, pentru prima dată după 450 de ani, s-a celebrat rugăciunea Vesperelor catolice în capela monarhiei britanice (Hamptom Court) din Londra. Capela a fost construită de Henric al VIII-lea, suveranul care a realizat regretabila schismă dintre Biserica Angliei și Scaunul Apostolic al Romei.

Vesperele reprezintă rugăciunea de seară, din cadrul Liturgiei orelor. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră