Incendiu la Penitenciarul Rahova: Deținutul incendiator se află la terapie intensivă în Spitalul Municipal

04 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Incendiu la Penitenciarul Rahova: Deținutul incendiator se află la terapie intensivă în Spitalul Municipal

Deținutul  era cazat singur în celulă, se afla în tranzit la Penitenciarul Rahova și urma să fie transferat în două zile la alt centru. El a fost internat de urgență într-un spital civil și nu prezintă probleme mari de sănătate.

Gabriela Livadariu a mai spus că 11 angajați ai penitenciarului care au intervenit pentru stingerea incendiului au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, conducerea Penitenciarului Rahova a sesizat Secția 19 Poliție pentru a se efectua cercetări.

 

La Spitalul Universitar de Urgență București

Duminică, în jurul orelor 23:00, la Spitalul Universitar de Urgență București a fost adus un pacient, deținut de la Penitenciarul RAhova. De asemenea, au mai sosit 11 angajați ai penitenciarului.

În prezent, deținutul este ventilat și intubat în secția de terapie intensivă. El prezintă arsuri tegumentare de gradul întâi, care nu reprezintă o urgență. În schimb, în cazul acestuia, importante sunt arsurile de căi respiratorii superioare și faptul că s-a intoxicat cu monoxid de carbon, pe fondul unui organism lipsit de rezistență, având în vedere că pacientul este deținut, ne-a declarat doctorul Silvia Nica, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar București, care a fost de gardă în noaptea de duminică spre luni.

Toți cei 11 angajați ai Penitenciarului RAhova au fost consultați și până luni dimineața, la orele 7.00, aceștia au plecat din spital.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră