Patrirahul Daniel, despre naşterea lui Iisus şi binecuvântarea pentru familiile cu copii

25 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Patrirahul Daniel, despre naşterea lui Iisus şi binecuvântarea pentru familiile cu copii

"Este binecuvântare pentru toți părinții, care cu dragoste cresc copiii în credință ca pe-un dar al lui Dumnezeu pe care ei îl cultivă spre a deveni cetățeni ai raiului, ai Împărăției Cerurilor", a mai spus Patriarhul BOR, conform Agerpres.

Patriarhul Daniel a îndemnat la oferirea de daruri copiilor, precum și celor săraci, bătrânilor, celor bolnavi: "În această perioadă noi oferim daruri pentru că am înțeles că rostul vieții pe pământ este cultivarea iubirii milostive. Iubirea milostivă este cea care dăruiește; iubirea posesivă este cea care stăpânește, care răpește, care smulge de la celălalt ceva, nu oferă. Și deci această sărbătoare ne îndeamnă să fim darnici, mai ales cu copiii".

"Cu copiii din jurul nostru, dar și cu cei care sunt orfani, săraci, necăjiți, fără părinți sau ai căror părinți i-au abandonat. Dar oferim daruri și celor bolnavi, celor bătrâni, celor pe care nu-i mai iubește nimeni. Noi vrem să le arătăm că Hristos Domnul totuși îi iubește. Noi doar devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos față de cei care sunt neglijați, însingurați sau uitați", a spus Patriarhul Daniel.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră