Patriarhia Română: Parteneriatul civil, anticameră pentru acceptarea căsătoriilor gay

11 Mai 2015
Patriarhia Română: Parteneriatul civil, anticameră pentru acceptarea căsătoriilor gay
Patriarhia Română cere Camerei Deputaţilor să nu adopte proiectul de lege privind parteneriatul civil ce va conduce şi la oficializarea relaţiilor gay.
Conform proiectului de lege, „parteneriatul civil este un contract încheiat în fața unui notar public, fără niciun fel de discriminare, între două persoane adulte de sex diferit sau de același sex, care consimt să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi”.
Patriarhia Română subliniază într-un comunicat de presă, că, atât Constituţia României (art. 48), cât şi Codul Civil (art. 258) reflectă realitatea că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi consideră că aceste acte normative trebuie respectate şi aplicate, iar nu diminuată importanţa lor prin instituţii noi, fără nicio tradiţie, dar care pretind drepturile ce decurg din căsătorie.
„Nici un angajament internaţional al României nu obligă statul român să legifereze relaţiile în afara familiei constituite prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Experienţa altor state arată că aceste parteneriate civile sunt doar o anticameră a acceptării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute soţilor de către stat, ci şi o valoare socială, care susţine viaţa şi continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei tradiţionale nu poate fi decât în defavoarea binelui comun al societăţii. Deoarece în textul iniţiativei se face menţiune la "cresterea şi educarea copiilor aflaţi în întreţinerea" persoanelor care au încheiat un contract de parteneriat civil, considerăm că, în contextul celor prezentate mai sus, adoptarea initiaţivei privind parteneriatele civile ar avea efecte negative şi în ceea ce priveşte creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Copiii riscă să fie privaţi, împotriva voinţei lor, de afecţiunea maternă sau paternă, fapt care ar duce la efecte negative pe termen lung, prin substituirea acestora cu alte tipuri de afecţiune (două mame, doi taţi etc.) Pentru toate aceste motive, Patriarhia Română solicită Camerei Deputaţilor, camera decizională, să respingă şi de această dată propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil, întrucît constituie un atentat la valoarea permanentă a familiei şi la identitatea acesteia", mai afirmă Patriarhia în comunicat.
Proiectul de lege, iniţiat de deputatul independent Remus Cernea, a fost respins de Senat, iar acum se află în procedură parlamentară la Camera Deputaților căreia îi aparține decizia finală.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră