Papa Francisc va vizita România

11 Ian 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Papa Francisc va vizita România

Sanctitatea sa Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, a anunţat vineri Administraţia Prezidenţială.

”Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc”, se arată în comunicatul postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Sursa citată a precizat că programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară.

Conferinţa Episcopilor catolici din România a transmis că vizita Papei va avea loc la invitaţia autorităţilor române şi a Bisericii Catolice din România, relatează News.ro.

Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma şi importante valenţe ecumenice sub motto-ul ”Să mergem împreună!”, precizează sursa citată.

Papa Francisc – Jorge Mario Bergoglio – născut în 17 decembrie 1938 la Buenos Aires este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013, reamintește basilica.ro.

Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires.

Este primul Papă neeuropean după papa Grigore al III-lea.

De asemenea, este primul Papă originar de pe continentul american și primul papă iezuit.

Papa Francisc este al doilea Papă care vine în vizită în România, după Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea care a vizitat România în mai 1999.

Papa Ioan Paul al lI-lea a fost primul Suverna Pontif care a viztat o ţară majoritar ortodoxă.

În noiembrie 2017, în cadrul Adunării Generale a Academiei Române, Papa Francisc a fost ales cu unanimitate de voturi membru de onoare al instituției.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră