Papa Francisc: La masă, nu se vorbeşte la telefon!

17 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc: La masă, nu se vorbeşte la telefon!

Papa Francisc a vizitat pentru prima dată o universitate publică din Roma, prilej cu care a recomandat tinerilor să renunţe la a mai vorbi la telefonul mobil atunci când sunt la masă, în familie, explicând că dialogul reprezintă antitodul violenţei.

"Când suntem la masă, faptul că vorbim la telefon este începutul războiului, deoarece nu există dialog”, a spus Papa Francisc în discursul improvizat, care a durat aproximativ trei sferturi de oră, transmite AFP.   

De multe ori, uităm să spunem bună ziua când intrăm în casă”, remarcă Suveranul pontif.  El  a mai depâns faptul că a devenit normalitate insultarea persoanelor necunoscute, recomandând să nu mai ridicănm tonul, să vorbim mai puţin şi să ascultăm mai mult, deoarece dialogul apropie inimile şi reprezintă „un medicament contra violenţei”, 

Suveranul Pontif spune că „acelaşi fenomen se observă de multe ori în timpul campaniilor electorale": „înainte ca o persoană să termine de vorbit, cealaltă deja vine cu replica”. 
„Când nu sunt capabil să fiu receptiv la alţii, să-i respect, să dialoghez, începe războiul, a spus Papa Francisc. 
El a încredinţat auditoriul că pentru el universitatea este prin excelenţă un loc al dialogului, al drumului făcut împreună, fără strigăte, insulte, dar căutând adevărul, bunătatea şi frumuseţea. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră