Papa Francisc: băncile să sprijine umanizarea economiei

12 Sep 2015
Papa Francisc: băncile să sprijine umanizarea economiei
 Papa Francisc a primit, sâmbătă, în audienţă, în Aula Paul al VI-lea, aproximativ şapte mii de persoane de la Banca de Credit Cooperativ din Roma, reprezentând conducerea, angajaţii şi familiile lor, anunţă Radio Vatican. 

Cu această ocazie, Pontiful a reluat încurajările adresate în luna februarie a.c. confederaţiei de cooperative, printre care aceea de a continua să fie ”un motor care dezvoltă partea mai slabă a comunităţilor locale şi a societăţii civile”, acordând o atenţie specială tinerilor fără un loc de muncă şi urmărind înfiinţarea de noi întreprinderi cooperative. În acest fel, fiecare dintre acestea poate oferi o contribuţie specifică la globalizarea solidarităţii.

«Natural, gestiunea sănătoasă şi prudentă este valabilă întotdeauna şi pentru toţi. Serviciul în domeniul bancar este o meserie delicată, care cere o mare rigoare. Dar o bancă cooperativă trebuie să aibă ceva în plus: să caute să umanizeze economia, să unească eficienţa cu solidaritatea», a subliniat Sfântul Părinte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră