REVOLTĂTOR!Cu bolnavul pe scări la spitalul din Balş. Pe când un lift în România lui 2016?

03 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
REVOLTĂTOR!Cu bolnavul pe scări la spitalul din Balş. Pe când un lift în România lui 2016?

 

În aceste condiţii sunt trataţi bolnavii la spitalul din Balş, judeţul Olt. Autorităţile locale aplică tratament cu promisiuni: vor da bani pentru un lift, dar proiectul nu este nici măcar pe hârtie. Aşa că fiecare se descurcă cum poate: portarii, gardienii şi angajaţii mai în putere pun umărul la urcarea pacienţilor la etaj, potrivit tvr. 

Am vrea, dar nu sunt bani! 

Transportul pacienţilor cu targa pe scări nu este neobişnuit pentru rutina angajaţilor de la spitalul din Balş. Unitatea are două etaje, dar nu are lift. Aşa că pacienţii urcă pe scări la secţiile de la nivelurile superioare. Însă pentru cei nedeplasabili chinul este greu de suportat. Conducerea spitalului promite că anul acesta are în plan să instaleze un lift. Lipsa liftului nu este însă singura problemă a spitalului. Apa din reţeaua publică este de nebăut.

 

Puţină apă contaminată nu strică...

Concentraţiile de nitriţi şi amoniu sunt mult peste cele admise.Tot oraşul se confruntă cu această problemă, însă oamenii nu prea ştiu că apa de la robinet nu e potabilă. Autorităţile locale susţin că se caută soluţii pentru montarea unor filtre la conductele de apă din şcoli, întrucât copiii sunt cei mai expuşi intoxicării.  În total, 20 de localităţi din Olt au probleme cu nitriţii din apa de la robinete. Cazul nu este însă unul singular. În 2013, presa a relatat că şi la Spitalul Judeţean din Târgovişte era aceeaşi situaţie.  Pacienţi extrem de bolnavi, care nu se pot ţine pe picioare sunt urcaţi pe scări, cu targa sau pe braţe, pentru că nu există lift. Motivul era acelaşi: lipsa banilor...

 

SURSĂ VIDEO: ŞTIRI TVR 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră