Oprea, despre polițiștii din Călărași acuzați de viol: Situația este intolerabilă. Cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română

07 Aug 2015
Oprea, despre polițiștii din Călărași acuzați de viol: Situația este intolerabilă. Cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română
Cazul polițiștilor de la IPJ Călărași, acuzați că ar fi violat o minoră figită de la un centru de plasament, a ajuns în atenția ministrului Afacerilor Interne. Gabriel Oprea a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "indiferent" de decizia instanței, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română.
 
"Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român și au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română", a declarat vicepremierul Oprea, potrivit unui comunicat al MAI
 
Potrivit documentului, Oprea a fost informat în cursul serii de joi despre situația de la Poliția Călărași. 
 
"Vicepremierul Gabriel Oprea și Ministerul Afacerilor Interne condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean și, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române. Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite. Cei doi vor fi prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă", se mai arată în comunicat.
 
Oprea a ținut să sublinieze că în MAI "nu există toleranță pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care disprețuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajați cinstiți și corecți, aducând prejudicii grave Poliției Române".

O adolescentă în vârstă de 15 ani, dată în urmărire după ce a dispărut de la un centru de plasament din comuna Perișoru, județul Călărași, ar fi fost violată pe un câmp de doi polițiști. Fata era instituţionalizată în Centrul de plasament "Sfântul Ştefan" din comuna Perişoru, de unde fugise luni, fiind găsită apoi şi dusă într-un alt centru de plasament, de unde a fugit din nou.
 
Cei doi polițiști acuzați de viol au fost reținuți de procurori și urmează să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră