Olandezul suspectat că a omorât-o pe copila din Dâmbovița ar fi abuzat sexual și o fetiță de 8 ani din Iași. Mărturiile părinților

26 Sep 2019
Olandezul suspectat că a omorât-o pe copila din Dâmbovița ar fi abuzat sexual și o fetiță de 8 ani din Iași. Mărturiile părinților

Olandezul suspectat că a omorât-o pe copila de 11 ani din Dâmbovița ar fi făcut o victimă și într-o comună din Iași, informează stiri.tvr.ro.

În 2016, bărbatul ar fi agresat o fetiță de 8 ani, pe care ar fi racolat-o tot cu mașina. Copila a scăpat însă cu viață.

La momentul acela, TVR a făcut public cazul de agresiune, al cărui autor nu era cunoscut, în speranța că poliția îl va găsi.

Agresiunea ar fi avut loc în iunie 2016, în comuna Horleşti, din apropiere de Iași. Fetița a povestit că, în timp ce se întorcea de la magazin, o mașină a oprit lângă ea, iar șoferul i-a oferit o gumă de mestecat și i-a spus că o duce acasă. A oprit însă pe un câmp din apropiere și a început să o atingă indecent.

“Mi-a povestit că i-a dat o gumiță și a luat-o în mașină. Apoi a oprit și a luat-o în brațe, a început să o atingă pe picioare și pe burtică. Fata a țipat atunci că vrea la mama” – mama fetiței.

Bărbatul a adus-o înapoi și a lăsat-o aproape de casă, apoi s-a făcut nevăzut.

„El a crezut că e de la casa de copii, că avem una aproape aici, dar când a auzit că strigă după mama, a adus-o înapoi” – tatăl fetiței.

La scurt timp după agresiune, olandezul a fost surprins de o cameră de supraveghere din Iași. Presa locală a intrat în posesia acelor imagini doi ani mai târziu. Reporterii Știrilor TVR au vorbit atunci chiar și cu părinții micuței în încercarea de a ajuta ancheta. Însă dosarul nu a fost niciodată soluționat.

„Ne-au spus doar că e posiobil să-l fi văzut pe camerele de supraveghere, dar atât." – mama fetiței.

Nici Poliția și nici Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași nu au vrut să comenteze cazul. Doar Protecția Copilului s-a ocupat de fetiță și a consiliat-o psihologic pentru a putea depăși trauma.

Parchetul General a preluat acum acest dosar din 2016. Prea târziu pentru fetița de 11 ani din Gura Şuţii, agresată și ucisă de cetățeanul olandez. Copila a fost înmormântată în prezența întregii comunități și a colegilor de la școală.

Olandezul s-a sinucis în urmă cu câteva zile, când a aflat că anchetatorii erau pe urmele lui. Analizele genetice au confirmat că individul a agresat-o pe fetița din Gura Şuţii înainte să o ucidă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră