Odios. Un român și-a ucis tatăl de 75 de ani în Bihor și a ascuns bucăți din cadavru în Austria

23 Aug 2015
Odios. Un român și-a ucis tatăl de 75 de ani în Bihor și a ascuns bucăți din cadavru în Austria
O crimă îngrozitoare a zguduit locuitorii satului Hodoș din județul Bihor.  Trupul neînsufletit al unui bărbat de 75 de ani a fost găsit tăiat în bucăți și împrăștiat în curtea gospodăriei sale.  

Criminalul este chiar fiul acestuia de 40 de ani. Bucăți din cadavrul pensionarului au fost ascunse de criminal în Austria. Bătrânul fusese dat dispărut încă de miercuri.

Confom poliției austriece, citate de cotidianul Kleine Zeitung din Graz, criminalul a profitat de faptul că sora sa, care și-a petrecut concediul în România, tocmai pleca acasă în Austria.

Joi dimineața, bărbatul a anunțat-o că vine si el cu ea. Pe tot parcursul drumului s-a comportat bizar, ținând strâns în brațe un geamantan galben.

Ajuns la Neudau, el a dispărut pe tot parcursul nopții și a apărut abia dimineață cu rugămintea să fie dus urgent înapoi în România. Geamantul nu mai era în posesia sa.

Sora bărbatului și-a luat fiica de 16 ani și au pornit înapoi spre Bihor. Între timp, sora mai mare a femeii a fost informată că bunicul a dispărut de două zile. La câteva ore a fost găsit ce a mai rămas din cadavrul acestuia.

Tânăra de 19 ani a intrat în stare de șoc, când și-a dat seama că mama și sora ei se află în mașină cu presupusul criminal și nu mai răspund la telefon de câteva ore. Ea a alertat poliția din Hartberg.

Criminalul îi interzisese surorii să mai folosească telefonul și a apucat de mai multe ori volanul în timpul deplasării, ca să o sperie. Polițiștii au reușit să stabilească o legătură cu femeia, căreia i-au transmis, ca la prima ocazie, să îl abandoneze pe bărbat și să fugă cu mașina.

Cu 25 de kilometri inaintea graniței dintre România și Ungaria, femeia l-a abandonat pe fratele ei la o toaletă de pe autostradă. Ajunsă la Artand, ea a fost oprită de polițiști, mașina fiind deja dată în consemn la frontieră.

Ea le-a spus polițiștilor exact unde se află fratele ei. După câteva minute, acesta a fost arestat de poliția maghiară, fără să opună rezistență. Bărbatul urmează să fie extrădat în România, unde riscă ani grei de închisoare pentru omor.

Sâmbătă, poliția din Neudau a cercetat zona în căutarea genții, însă fără folos. Se presupune că în geantă nu se află doar bucăți din cadavru, ci și arma crimei și înbrăcămintea criminalului din momentul comiterii faptei.

Locuitorii din Hodos sunt îngroziți de cele întâmplate, însă vecinii susțin că nu au văzut sau auzit nimic, bătrânul locuind singur. (I.D)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră