O tonă de pudră de ouă cu fipronil, confiscată în Bulgaria!

29 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
O tonă de pudră de ouă cu fipronil, confiscată în Bulgaria!

O tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil, importată din Germania, a fost confiscată de autoritățile bulgare într-o perioadă de zece zile, a anunțat, marți, Agenția națională pentru securitate alimentară din Bulgaria, transmite AFP. Astfel, numărul țărilor afectate de folosirea fipornil, insecticid interzis în Uniunea Europeană în cazul animalelor destinate consumului uman,  în ferme avicole a ajuns la 18. 

Agenția bulgară a precizat că a fost informată la data de 18 august de autoritățile germane privitor la existența unui prim lot suspect de 500 de kilograme, folosite deja la producția de înghețată și maioneză. Aceste produse au fost retrase din rețeaua de distribuție.

Un al doilea lot de 500 de kilograme de pudră contaminată a fost descoperit, marți, din care 93 de kilograme au fost folosite la prepararea unor produse de înghețată, care, de asemenea, au fost retrase de pe piață. 

Doi olandezi au fost încarcerați în Olanda, acuzați că au încorporat, în mod fraudulos, fipronil în produse de dezinfecție, provocând contaminarea a milioane de ouă în Europa, ceea ce a declanșat un scandal sanitar major în Europa.    

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră