O nouă tragedie în sport: un poloist a murit la antrenament după ce a suferit un stop cardiac

14 Mai 2016 | scris de Cristi Semeghin
O nouă tragedie în sport: un poloist a murit la antrenament după ce a suferit un stop cardiac

Încercările de resuscitare ale sportivului s-au petrecut timp de câteva zeci de minute chiar pe marginea bazinului, dar au rămas fără rezultat. Anunțul decesului sportivului a fost făcut de unul dintre colegii săi, Adrian Cercel, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit celor prezenți la fața locului, ambulanța a ajuns după aproximativ 20 de minute, în condițiile în care distanța de Spitalul de Urgență Floreasca se poate parcurge în maxim cinci minute.

Aceeași martori au spus că, la primul apel, SMURD a anunțat că nu are nicio mașină disponibilă. După un al doilea apel făcut la Serviciul de Ambulanță, o mașină a plecat spre bazin, dar nu a găsit adresa. În final, un echipaj SMURD a juns la fața locului, înaintea ambulanței.
Surse din cadrul anchetei au declarat că, la acel moment, în baza sportivă nu exista niciun medic care să acorde primul ajutor.

Cornel Chiuariu, fost sportiv de performanță, avea 59 de ani, și juca la echipa "Romanian Masters Water Polo Club" - "Romanian Veterans" - o echipă formată din veterani ai acestui sport, care participă chiar la competiții internaționale și este afiliată Federației Române de Polo pe Apă.

Acest nou incident, produs la un interval extrem de scurt față de decesul fotbalistului Patrick Ekeng, pare să pună sub semnul întrebării un nou segment al sistemului de sănătate, cel al medicinei sportive, responsabilă de eliberarea avizelor de activitate pentru sportivi, un act se pare ratat, poate din superficialitate, poate din lipsa dotărilor necesare depistărilor unor afecțiuni ce pot conduce, din nefericire, chiar la deces.

poloist mort floreasca

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră