O Adriana Iliescu în India: Femeia a născut primul ei copil la... 70 de ani

10 Mai 2016 | scris de Magda Marincovici
 O Adriana Iliescu în India: Femeia a născut primul ei copil la... 70 de ani

 

La 19 aprilie, Daljinder Kaur, în vârstă de 70 de ani, a dat naştere primului ei copil. "Dumnezeu ne-a auzit rugăciunile. De acum, viaţa mea se poate termina. Mă ocup singură de copilul meu, mă simt plină de atâta energie! -  a explicat Daljinder Kaur din India pentru AFP. La naştere, copilul cântărea două kilograme.  

Cuplu, căsătorit de 46 de ani, a încercat în repetate rânduri să aibă un copil, dar fără succes. Când au văzut publicitatea la fertilizarea in vitro şi-au spus că ar trebui să încerce, dată fiind că eu îmi doream într-adevăr să am un bebeluş, povesteşte Dajinder Kaur. Cuplul, care locuieşte la Amritsar, a recurs la fertilizare in vitro, folosind propriile ovule şi spermă, într-o clinică specializată din statul Haryana, din nordul Indiei. Oamenii se întreabă ce se va întâmpla cu acest copil după ce noi vom muri. Eu am încredere în Dumnezeu. El este puternic şi prezent şi se va ocupa de totul, spunea Mohinder Singh Gill, tatăl bebeluşului.

Cvadrupli, la 65 de ani

Procedura de fertilizarea in vitro după o anumită vârstă nu este permisă în toate ţările. De exemplu, din cauza legislaţiei, o femeie din Canada, în vârstă de 60 de ani, a trebuit să meargă în India, în 2008, pentru a fi inseminată. Şi aşa ea a născut, şapte luni mai târziu, gemeni, veniţi pe lume cu şapte săptămâni înainte de termen.

În 2015, o femeie din Germania, în vârstă de 65 de ani, a adus pe lume cvadrupli. Annegret Raunigk, deja mamă a 13 copii şi de şapte ori bunică, a făcut un tratament în Ucraina care s-a finalizat cu această sarcină la vârsta bunicii. Din păcate, bebeluşii au venit pe lume cu mult înainte de termen, motiv pentru care au avut nevoie de o monitorizare specială în spital, înainte de fi externaţi.   

Adriana Iliescu

Românca Adriana Iliescu avea 66 de ani şi 320 de zile, când a născut o fetiţă, la 16 ianuarie 2005, în urma procedurii de fertilizare in vitro. Evenimentul a avut loc la Maternitatea Giuleşti, datorită prof. dr. Bogdan Marinescu. Românca Adriana Iliescu a deţinut recordul de cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naştere unui copil până în decembrie 2006, când o femeie din Spania devenea mamă, fiind cu 128 de zile mai în vârstă decât Adriana Iliescu.   

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră