Nu ţi-ai plătit taxele? Nu mai primeşti alocaţie. Mii de români sunt tăiaţi de pe liste chiar în acest moment

02 Iun 2015
Nu ţi-ai plătit taxele? Nu mai primeşti alocaţie. Mii de români sunt tăiaţi de pe liste chiar în acest moment
 9.373 de beneficiari ai diverselor alocații sociale au fost "tăiați" de pe listele de plată, în condițiile în care nu și-au achitat obligaţiile legale către bugetele locale, se arată într-un comunicat - www.prestatiisociale.ro//files/suspendati_neplata_taxe.pdf - al Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială.

Astfel, românii care nu și-au achitat taxele locale până la 31 martie nu mai primesc pe o perioadă de 5 luni următoarele tipuri de alocații: Indemnizaţia pentru creşterea copilului (ICC), Venitul minim garantat (VMG) și Ajutorul pentru sușterea familiei (ASF).

În situaţia în care,până la data de 31 martie a fiecărui an, primarul constată că nu a fost îndeplinită obligaţia, acesta suspendă prin dispoziţie, dreptul (la ajutorul social indemnizatie crestere copil - alocatia pentru sustinerea familie) pentru o perioadă de 5 luni, începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

Achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local în perioada celor 5 luni atrage reluarea plăţii drepturilor, începând cu luna următoare celei în care s-a achitat obligaţia, inclusiv pentru drepturile cuvenite în perioada suspendării.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră