Nu suntem în stare! Guvernul dă autostrada Bucureşti-Braşov pe mâna Băncii Mondiale

07 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Nu suntem în stare! Guvernul dă autostrada Bucureşti-Braşov pe mâna Băncii Mondiale

Guvernul de la Bucureşti a cerut ajutor Băncii Mondiale pentru construirea autostrăzii Bucureşti-Braşov. Autorităţile române vor să dea banii, iar Banca Mondială să ofere suport tehnic și să coordoneze această lucrare.

"Facem o echipă de suport, iar tot ceea ce înseamnă management de proiect să fie la un organism întreg la minte — Banca Mondială. Să ne dea suport tehnic și să coordoneze această lucrare. Banii sunt de la noi", a declarat Tudose, la Antena 3.  El a precizat că echipa tehnică de suport va veni în România în două-trei săptămâni.

De asemenea, premierul a spus că va folosi un studiu de fezabilitate mai vechi.  "Am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor, care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementăm cât mai repede", a mai spus Tudose.

El a mai spus că Valea Prahovei și Valea Oltului sunt prioritare pentru Guvern. "Eu nu vorbesc numai de turistul care stă în trafic, care nu merită să i se întâmple așa ceva. Dar Valea Prahovei și Valea Oltului reprezintă o legătură între o bucată de țară și bucata cealaltă. Au impact extraordinar pe competitivitate", a preciza Tudose.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră