Nu mai suntem cei mai harnici din Europa! Iată cât timp din viață muncesc românii

17 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Nu mai suntem cei mai harnici din Europa! Iată cât timp din viață muncesc românii

Românii dedică muncii 32,8 ani din viață.

Media europeană a crescut, în același interval de timp, cu 1,9 ani, ea ajungând la 35,4 ani. La nivel european, Suedia este clasată pe primul loc în termeni de durată, cu 41,2 ani petrecuți de lucrători în câmpul muncii.

În timp ce italienii...

La polul opus sunt muncitorii italieni, care desfășoară activități profesionale doar 30,7 ani.

Bărbații români au o activitate profesională mai lungă decât femeile (36 de ani față de 29,4), durata acesteia crescând în intervalul considerat cu 2,6 ani pentru bărbați și cu 0,7 ani pentru femei. Creșterea duratei este mai mult decât dublul mediei europene în cazul bărbaților și un sfert din aceasta în cazul femeilor.

DACĂ TOT A VENIT VORBA DESPRE FEMEI, CITIȚI ȘI:

Este oficial. Doamnelor, de astăzi până la sfârșitul anului lucrați gratis!

Extreme

Extremele în ce privește creșterea numărului de ani petrecuți în câmpul muncii sunt Malta (5,1 ani) și Danemarca (0,2 ani). La o medie europeană de 1,2 ani, durata activității profesionale pentru bărbați a crescut cel mai mult în Ungaria (4,2 ani) și a scăzut cel mai mult în Cipru (1,9 ani).

În ceea ce privește femeile, creșterea duratei de activitate în câmpul muncii se înscrie între 8,6 ani în Malta și 0,4 ani în Danemarca, la o medie europeană de 2,6 ani.

CITIȚI ȘI DESPRE CE SALARII VOR ROMÂNII

Ce salarii vor românii? Femeile, mai „ieftine” decât bărbații

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră