Cosmin Ghiță. noul șef al Nuclearelectrica are 28 de ani

25 Aug 2017
Cosmin Ghiță. noul șef al Nuclearelectrica are 28 de ani

Societatea Natională Nuclearelectrica are un nou director general. Cosmin Ghiţă, în vârstă de 28 de ani, a fost numit, interimar în această funcţie, de Consiliul de administraţie al producătorului de energie.

Cosmin Ghiţă este, din luna aprilie a acestui an, consilier pe probleme de energie al premierului şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului.

Anterior ocupării acestei funcții, Ghiță a fost partener într-o companie americană şi consilier pe relaţii publice şi guvernamentale, la Chevron România.

Cosmin Ghiță a studiat în SUA, dar şi la Sankt Petersburg, apoi a lucrat pentru Chevron în România, timp de 3 ani, până în 2015. A trecut apoi la Amerocap, companie americană de investiţii şi analiză pe zona de petrol şi gaze din Marea Neagră. A lucrat şi pentru Medtronic, companie de servicii şi soluţii medicale, inclusiv teste clinice, apoi a venit la Guvern. Deţine firma Docoro Eximp, de consultanţă, alături de Doru Ghiţă (probabil tatăl său). A mai deţinut firma de publicitate DNC Advertising International, radiată.

Salariul directorului general al Nuclearelectrica, post ocupat până acum de Daniela Lulache, este de peste 10.000 de euro pe lună.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră