Nepotul „Mamei Omida” a murit în timp ce era încarcerat în Penitenciarul Tichileşti

12 Aug 2015
Nepotul „Mamei Omida” a murit în timp ce era încarcerat în Penitenciarul Tichileşti
La doar 17 ani, Romario Gabriel Motoi, nepotul „Mamei Omida”, a murit în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Medicii care l-au consultat au susţinut că el nu are vreo problemă gravă de sănătate. Romario Motoi fusese arestat preventiv, în februarie, pentru loviri şi alte violenţe și se afla în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti.

Sâmbătă, Romario Motoi, cunoscut de colegii de celulă ca fiind nepotul „Mamei Omida”, s-a simţit rău, iar reprezentanţii penitenciarului au anunţat salvarea. Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, care l-au preluat pe tânărul pacient, acesta avea tensiunea 6 şi stare febrilă. Surse medicale au declarat jurnaliștilor de la obiectivbr.ro că minorul a ajuns la UPU pe data de 8 august, aproape de miezul nopţii, prezentând dureri abdominale, ameţeli și stare de leşin. A fost trimis la un examen cardiologic, pentru că exista o neconcordanţă între tensiune şi puls, însă nu a fost constatată vreo afecţiune cardiacă. Ȋn cele din urmă, pacientul a fost internat la Pediatrie, întrucât era minor, cu diagnostic de faringo-amigdalită, cu puroi în gât. A doua zi, au relatat reprezentanţii spitalului, la ora 14.00, adolescentul a decedat prin stop cardio-respirator.

În fişele medicale nu a apărut vreo informaţie că minorul de 17 ani ar fi fost consumator de droguri.

„Dacă ştiam că moare, dădeam foc la spital”

Viorel Motoi, tatăl lui Romario și fiul vrăjitoarei Omida, susţine că băiatul lui a murit cu zile și îi acuză atât pe judecătorii care l-au arestat, cât și pe medicii care l-au tratat. El a declarat telefonic jurnaliștilor de la „Obiectiv de Brăila” că duminică dimineaţa se îndrepta spre Tichileşti, pentru a-şi vizita fiul, când a fost sunat şi i s-a transmis să nu mai vină la penitenciar, la vizita programată, pentru că băiatul este la spital. „Am reuşit să vorbesc cu el, personal, pe la ora 10:00, şi apoi, la ora 13:00, copilul meu a murit. Toţi au spus că nu are nicio problemă, că nu este în pericol, l-au lăsat să moară. Copilul mi-a decedat! Asta mă omoară! Că dacă ştiam că moare, dădeam foc la spital, veneau toate televiziunile şi îmi trimiteam copilul la Bucureşti. Acum era în viaţă. Toţi mi-au spus că nu are nicio problemă, chiar d-na doctor care a fost de gardă în acea zi. Am vorbit cu dânsa şi mi-a spus că nu are nicio problemă copilul meu, şi la ora 13.00 a murit. Doamnele care erau pe hol, infirmiere sau ce erau, mi-au declarat personal mie că l-au tratat ca pe un animal. Pe nimeni nu a interesat dacă moare sau nu. O să îi dau în judecată, pentru că mi-au omorât copilul”, spune Viorel Motoi.



El susţine că vinovaţi de moartea fiului său sunt și cei care au dispus arestarea lui preventivă. „El avea o problemă de sănătate, la 4 ani a fost operat pe cord deschis şi orice abatere de la normal îi punea viaţa în pericol. Nimeni nu a ţinut cont de acest lucru. Pleca de la Tichileşti într-o dubă, ca să ajungă la instanţă la Bucureşti, apoi se întorcea în zori, în aceleaşi condiţii, fără apă, fără aer, era ca o cutie. Erau 12 ore de chin. Aceste probleme i-au pus viaţa în pericol. (...) Dar de ce a fost lăsat copilul să moară!? A murit copilul cu zile, este un lagăr de exterminare. L-au dus la Spitalul de Urgenţe din Brăila, dar îl loc să îl ducă la Cardiologie, l-au internat la Boli Infecţioase. Şi a murit copilul. Stă de 4 luni la Tichileşti şi drumurile la Bucureşti l-au terminat”, susţine Viorel Motoi. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră