UPDATE. Negocierile PSD - UDMR au eșuat. Ce spune Dragnea. Ape tulburi în Parlament, înaintea moţiunii de cenzură

20 Iun 2017 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Negocierile PSD - UDMR au eșuat. Ce spune Dragnea. Ape tulburi în Parlament, înaintea moţiunii de cenzură

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că niciodată nu a avut, pentru votul moţiunii de cenzură, "un calcul făcut şi cu UDMR" şi că PSD nu face "niciun fel de troc".

"Niciodată nu am avut un calcul făcut şi cu UDMR", a spus Dragnea la plecarea din Palatul Parlamentului, conform Agerpres, întrebat dacă îi ies calculele la votul moţiunii de cenzură după ce a căzut înţelegerea cu UDMR.

Întrebat de ce legile iniţiate de UDMR au fost luni puse în dezbatere, iar marţi retrase de pe ordinea de zi, Dragnea a precizat: "Eu am spus exact ce s-a întâmplat, că nu facem niciun fel de troc".

*********************************************************

Ape tulburi în Parlament, cu o zi înaintea moţiunii de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Partidul Social Democrat (PSD) a reluat, marți, negocierile cu UDMR în încercarea de a obține voturile maghiarilor, dar nu au reușit să se înțeleagă. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), a anunțat că discuțiile cu UDMR s-au închis și că va face mai multe precizări în cursul zilei.

Toate proiectele negociate cu UDMR au fost retrase de pe ordinea de zi a Parlamentului. Senatorul Tanczos Barna a declarat că, în privința moțiunii, Uniunea nu mai are niciun motiv să se implice în lupta internă din PSD, relatează stiri.tvr.ro.

Ședința de Guvern care trebuia să aibă loc marți de la ora 12 a fost amânată pentru ziua de joi, adică la 24 de ore după votul asupra moţiunii de cenzură. "Se amână ședința de Guvern pentru joi, când premierul este convins că toți miniștrii vor veni la ședință", a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

Printre documentele ce ar fi urmat a fi votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca Ziua Maghiarilor din România şi două modificări la legea educaţiei, una vizând examen de Capacitate şi Bacalaureat diferenţiat pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale, precizează rfi.ro.

Deputaţii PMP au legat banderole tricolore marţi dimineaţă de uşile cabinetului preşedintelui Camerei, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că “negociază lucruri de nenegociat” cu UDMR, în schimbul sprijinului pentru moţiunea de cenzură.

Potrivit unor surse, cei de la PSD au ajuns la concluzia că nu au nevoie de votul UDMR pentru a trece moțiunea, deci toate aceste proiecte rămân la sertar, relatează stiri.tvr.ro.

Cei de la UDMR spun că nu înțeleg ce s-a întâmplat, pentru că aceste proiecte erau în parcursul firesc legislativ și trebuiau discutate pentru că sesiunea parlamentară se apropie de sfârșit. UDMR se reunește într-un grup parlamentar. Ei spuneau că la finalul fiecărei sesiuni parlamentare se reevaluează protocolul de colaborare parlamentară pe care cei de la UDMR îl au cu cei de la guvernare.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră