"Cu proteze la picioare şi o privire care cutreiera parcă o altă lume". Pe cine a descris astfel preşedintele juriului de la concursul „Poezie la puşcărie“

12 Iun 2015
Monica Iacob Ridzi- fostul ministru al Tineretului şi Sportului- încarcerată la Spitalul Penitenciar Jilava, a obţinut, joi, premiul al doilea la concursul „Poezie de puşcărie“ la secţiunea ”Poezie femei”, scrie pe Facebook scriitorul Dan Mircea Cipariu, preşedintele juriului. La acest eveniment, fostul ministru al Tineretului și Sportului a purtat proteze la picioare.

„Astăzi am prezidat pentru a şaptea oară consecutiv Concursul Naţional «Poezie de puşcărie» organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). M-a impresionat teribil Monica Iacob Ridzi (premiul doi, la poezie), cu proteze la picioare şi o privire care cutreiera parcă o altă lume. Sper ca preşedintele Iohannis să răspundă favorabil cererii ei de graţiere. Umanitatea e tot ceea ce pare că ne-a mai rămas...", scrie Cipariu pe pagina sa de facebook. 

„Joi, 11 iunie 2015, Penitenciarul Bucureşti Rahova a găzduit festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Creaţie Literară „Poezie de puşcărie". Ajunsă deja la cea de-a VII-a ediție și derulată în perioada martie - mai 2015, competiția literară este organizată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - Filiala București Poezie, Societatea Română de Radiodifuziune și cu Asociația Euro CulturArt, într-o tradiţie cu semnificaţii multiple pentru fiecare participant şi rezonanţă extinsă la nivelul unităţilor penitenciare“, precizează, într-un comunicat de presă ANP.

La etapa naţională a concursului, secțiunea poezie au participat 275 de deţinuţi din 32 de penitenciare, cu 474 lucrări, iar la secţiunea povestiri scurte s-au înscris 37 de deținuți, din 16 unităţi penitenciare, cu 51 de creații.

Soţul Monicăi Iacob Ritzi cere graţierea soţiei 

Soţul Monicăi Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, că a depus o cerere de graţiere în numele fostului ministru- condamnată definitiv la 5 ani de închisoare pe 16 februarie 2015- document în care au fost invocate atât starea de sănătate a acesteia, cât şi situaţia celor doi copii ai cuplului.

În prezent, pe rolul Tribunalului Ilfov se află un dosar prin care Monica Iacob Ridzi cere să-i fie admisă cererea de întrerupere a executării pedepsei de cinci ani de închisoare, la care a fost condamnatată pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră