Mocăniţa de pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureş a deraiat din nou

16 Aug 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Mocăniţa de pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureş a deraiat din nou

Mocăniţa de pe defileul Văii Vaserului din Munţii Maramureş a deraiat din nou, a două oară în nicio săptămână, şi cu toate acestea, circulaţia a fost reluată după ce vagonul a fost repus pe şine.

Vineri nu a fost nimeni rănit, dar sâmbăta trecută 12 persoane au fost transportate la spital cu răni minore.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş s-a autosesizat după accidentul de acum câteva zile, considerând că accidentul a fost grav şi a pus în pericol viaţa turiştilor aflaţi în cele 11 vagoane.

Corespondentul Radio România Actualități Adrian Marchiş spune că micile deraieri ale Mocăniţei sunt ceva destul de obişnuit, dar precizează că accidentul de sâmbătă a fost mai grav, deorece locomotiva trenului s-a răsturnat în afara şinei.

Din anii ’90, trenul Mocăniţa este una din principalele atracţii ale judeţului Maramureş.

Prefectura Maramureș a dispus verificări la fața locului. În prima etapă, o echipă a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență va verifica dacă în Gara Vișeu dar și în garnitura de tren se respectă prevederile legale cu privire la siguranța la incendiu, scrie realitateademaramures.net.

Prefectul Vasile Moldovan a declarat ca un alt aspect care va fi cercetat se referă la funcționarea Mocăniței în continuare, cu toate că după incidentul cu persoanele rănite, a fost deschis un dosar penal in rem la Parchetul Vișeu, care vizează atat autorizația de exploatare cât și autorizațiile mecanicilor de locomotivă.

Prefectul spune ca Autoritatea Feroviară Română trebuia să ia măsuri ferme, inclusiv, închiderea circulației pe acea cale ferată pentru a nu pune în pericol viețile cetățenilor.

Având în vedere că este o cale ferată forestieră dar și una turistică atât Ministerul Turismului cât și cel al Transporturilor trebuie să intervină, este de părere prefectul.

Acesta a mai adăugat că luni o comisie mixtă numită de Prefectură se va deplasa la calea ferată din Vișeu de Sus pentru a face verificări.

Cert este că în lipsa unei decizii a instituțiilor statului, de sistare a circulației în zonă, pe site-ul Mocăniței se vând încă bilete, iar de siguranța turiștilor se pare că nu răspunde nimeni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră