Mitropolitul Ardealului, BLESTEM în Săptămâna Mare! Ce-i transmite Laurenţiu Streza jurnalistului care i-a fotografiat bolidul de lux (VIDEO)

29 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Mitropolitul Ardealului, BLESTEM în Săptămâna Mare! Ce-i transmite Laurenţiu Streza jurnalistului care i-a fotografiat bolidul de lux (VIDEO)

Dacă e să te gândești la smerenie, precum Isus, nu trupa Taxi, cea care a împărțit comunitatea online, precum Moise marea, în pro și contra melodiei cu lemnul și spațiile mici, un Mercedes E350 Matic e cam mult, chiar și pentru altcineva, nu neapărat mitropolit. Ce mai, e de fițe, la peste 60.000 de euro, cât costă achiziția unei astfel de mașini de lux.

Nu e și părerea Mitropolitului, care într-un interviu pentru Turnul Sfatului TV, a abordat subiectul, lăsând să-i scape printre buze un blestem pentru jurnaliști, cărora le-a urat să primească de la Dumnezeu nu mai mult decât banii pe care i-au câștigat în urma publicării acelor imagini.

"Eu n-am de ce să nu mă folosesc de un bun, pe care l-am luat cinstit şi încă mai am de plată la el, pentru că cineva a vrut să câştige nişte bani pe fotografia respectivă. Să-i dea Dumnezeu atâţia bani câţi a câştigat... să-i înmulţească numai banii ăia pe care i-a câştigat el pe...", spune IPS Laurențiu Streza.

"Dacă persoana respectivă apare în faţa mea şi-i pare rău de treaba asta, îl iert şi public. Toţi greşim, dar a greşi e omeneşti, a perseversa e diabolic", mai enunță Mitropolitul condițiile în care cei blestemați vor obține iertarea sa.

E omenește să greșești, chiar și în Săptămâna Mare. Dar atunci când ești mitropolit, când spiritual atâția oameni deznădăjduiți și fără altă speranță îl caută pe Dumnezeu prin tine, ar trebui să știi să te comporți altfel decât ultima țață care face scandal în poarta scării de bloc, isterizată de faptul că s-a făcut mișto de modul în care a reușit să-și cumpere mașina de lux.

IPS Laurențiu Streza, jurnaliștii de la Ora de Sibiu și-au cerut iertare pentru publicarea fotografiilor, mai mult sau mai puțin ironic, dar poate chiar și Sfinția-Voastră ar trebui să mediteze la vorbele spuse și să ne dați tuturor de înțeles că a fost o greșeală de moment, produsă de oboseală, de slăbiciune omenească, căci noi, credincioșii, îl iubim și îl căutam în continuare pe Dumnezeu, nu Mercedesurile celor care spun că sunt în slujba lui...

 

Citiţi şi:

Atenție, imagini violente! Directorul clubului Partizan Belgrad, bătut crunt de suporteri (VIDEO)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră