Miting la Cotroceni: Să le stea în gât portocalele stricate

17 Feb 2018
Miting la Cotroceni: Să le stea în gât portocalele stricate

Iniţiativa Romania 3.0 a mobilizat sâmbătă după-amiază zeci de persoane în faţa Palatului Cotroceni, în semn de protest faţă de atitudinea preşedintelui Iohannis, acuzat că e avocatul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, în loc să-i apere pe români.

Mobilizarea la miting s-a făcut pe reţelele de socializare, sub sloganul "La ora 15, astăzi, eu merg la portocale", şi cu haştagul #nuvafiefrica, #romania30. "La ora 15.00, la Palatul Cotroceni, Initiativa Romania 3.0 da un prim semnal ca nu se mai poate asa. Ca libertatea romanilor e mai presus de orice. Ne vedem acolo, vine si Liviu Plesoianu (n.r. deputat) si multi alti oameni din initiativa Romania 3.0. Va asteptam la ora 15.00, la intrarea principala de la Palatul Cotroceni. (plz share eveniment fb) Dati share la mesaj sa le stea in gat portocalele stricate. PS: Noi iesim pentru ca asa simtim. Nu fortam pe nimeni si nici nu platim pe nimeni. Iese cine simte! Si cine #nuarefrica", au scris iniţiatorii în mesajul de mobilizare. 

Protestatarii au strigat "Jos Iohannis!". Deşi numărul participanţilor nu a fost foarte mare, liderul Initiativa Romania 3.0, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, a spus că nu contează numărul protestatarilor, ci mesajul transmis şi anume că orice om are dreptul la o judecata dreaptă, iar abuzurile trebuie să înceteze.

"Am ieşit pentru că preşedintele României ar trebui să îi apere pe români. Este anormal să fie avocatul doamnei Kovesi. Mi se pare periculos pentru români. Nu îi apără pe români", a declarat fostul ofiţer SRI.

"Eu merg acolo pe persoană fizica, ca să spun aşa, pentru că acum două zile am constatat că, într-un mod foarte bizar, singurul loc din această ţară unde nu s-a aflat cât de toxice sunt 'portocalele de Ploieşti', cât de dăunătoare sănătăţii democraţiei noastre sunt 'portocalele de Ploieşti', este dealul Cotroceni. E foarte bizar acest lucru, pentru că în rest în toată ţara s-a aflat", a declarat Pleşoianu, la Antena 3.

Fostul procuror DNA Ploieşti Mircea Negulescu era supranumit procurorul Portocală. El a fost exclus din magistratură la 30 ianuarie 2018, iar numele său apare în înregistrările difuzate în ultimile zile privind fabricarea unor dosare împotriva lui Victor Ponta, Sebastian Ghiță și a familiei Cosma.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră