Miting în Piața Universității, pentru unirea Republicii Moldova cu România

09 Iul 2015
Miting în Piața Universității, pentru unirea Republicii Moldova cu România
După Marea Adunare Națională de la Chișinău, din 5 iulie, unioniștii își dau întâlnire la București, pe 12 iulie, ora 14:00, unde se va desfășura un miting în Piața Universității, scrie independent.md. Manifestanții vor solicita autorităților române să întreprindă toate măsurile juridice necesare pentru unirea Republicii Moldova cu România. Apoi, vor pleca în marș spre Palatul Cotroceni, unde vor transmite același mesaj și președintelui Klaus Iohannis.
 
În Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău s-a cerut din nou Unirea Republicii Moldova cu România, în vederea reîntregirii neamului românesc. Manifestanții au declarat că că văd Unirea ca cea mai rapidă modalitate de rezolvare a problemelor social-economice cu care se confruntă astăzi Republica Moldova.
 
Convocată de Blocul Unității Naționale (BUN), Marea Adunare Națională a fost a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS.
 
„După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv”, mai susțin organizatorii manifestației.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră