Ce a dezlegat MISTERUL crimei de acum 18 ani din Bucureşti

09 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Ce a dezlegat  MISTERUL crimei de acum 18 ani din Bucureşti

 

Din notiţele găsite reieșea că, dacă îl părăsește, o va ucide, potrivit stiri.tvr.ro. Dan Păcurariu a dus în tot acest timp o viață liniștită și a predat la Universitatea Hyperion din București. Astăzi, a ajuns în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru omor. Fratele Mihaelei Fulga, femeia ucisă cu brutalitate în urmă cu 18 ani, își amintește cu lacrimi în ochi cum sora lui încercase să se despartă de bărbatul acuzat acum de crimă.  Nu a trecut multă vreme și Mihaela a fost găsită moartă în garsonieră în care locuia cu chirie în Capitală. Lucrurile din casă erau răvășite că și cum avusese loc un jaf, însă ușa nu fusese forțată. Polițiștii l-au suspectat pe Dan Păcurariu, conferențiar universitar, care avea o relație cu victima. Dar nu au avut suficiente dovezi. Investigația a fost lăsată deoparte ani de zile. Însă, în urmă cu doi ani, mamă victimei a făcut o descoperite într-o carte a fiicei sale, povestește fratele Mihaelei.

 

CITIŢI ŞI: MISTERUL CRIMEI de pe Liviu Rebreanu. După 18 ani, un profesor universitar din Bucureşti a fost reţinut

 

Biletul scris de Dan Păcurariu i-a determinat pe polițiști să reia ancheta. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 25 de ani de închisoare. Încă din seara crimei, polițiștii intuiau că profesorul ar fi vinovatul. Fără ca arma crimei să fie găsită în apartament, anchetatorii au trebuit să se mulțumească cu ridicarea de probe și audieri. „Atât cât a permis tehnica din vremurile respective au fost verificați toți cei care făceau parte din cercul de cunoscuți ai victimei”, mai spune Dan Antonescu, citat de Digi 24. Aceleași probe, reanalizate în acest an, le-au adus polițiștilor dovezile directe de care aveau nevoie pentru a identifica un suspect.

 prof universitar

Crima comisă în 1998 a șocat întreaga Românie la vremea respectivă

Femeia, profesoară de limba chineză,  a murit în urma unor lovituri cu un corp dur și a fost găsită după mai multe zile, în stare de putrefacție.Potrivit anchetatorilor, motivul crimei ar fi fost gelozia. Cercetările în acest caz au fost făcute de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Din primele informaţii furnizate de anchetatori, la această oră, la sediul Poliţiei Capitalei este audiat un cadru universitar. Profesorul Dan Păcurariu este considerat principalul suspect în cazul morţii Mihaelei Fulga. Fosta profesoară a fost ucisă în anul 1998, într-un apartament situat într-un bloc de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. De atunci, cazul a rămas cu autor necunoscut. La rândul său, Dan Păcurariu este de 26 de ani profesor al Universităţii Hyperion din Bucureşti, prin mâinile lui trecând minţile a mii de tineri. Specializat în arhitectură, bărbatul a scris 11 cărţi şi a semnat zeci de lucrări ştiinţifice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră