Mircea Badea explică de ce procurorul de caz nu l-a primit pe Ponta: "Studia aceleași cinci hârtii și o foaie la care se zgâiește de câteva luni"

15 Sep 2015
Mircea Badea explică de ce procurorul de caz nu l-a primit pe Ponta:
Procurorul de caz în dosarul în care Victor Ponta este cercetat de DNA "nu a avut timp" să-l primească pe premier, care sosise la sediul instituției pentru a depune un document eliberat de Curtea Europeană de Justiție, important, în viziunea sa, în procesul de cercetare penală și care ar putea aduce disjungerea părții de dosar în care este implicat.

"Am vrut eu să depun decizia Curții Europene de Justiție din 3 septembrie, care explică ce se întâmplă cu contractele de prestări de servicii. Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că nu am făcut, Curtea Europeană de Justiție ne-a zis să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă. Din punctul de vedere al Curții Europene de Justiție, care e obligatoriu, sigur, pentru toate țările Uniunii Europene, nu avem un caz aici. Procurorul nu m-a primit. Avea altă treabă. Am venit eu pentru că speram să vorbesc cu procurorul. Nu m-a primit. I-am lasat documentul. Probabil că va studia documentul și, după ce îl studiază, mă cheamă", a declarat Ponta la ieșirea din sediul DNA.

Deși procedura legală presupune ca întâlnirea dintre magistrat și inculpat să se producă doar în cazul unei citații, la solicitarea avocatului acestuia, din bun simț, procurorul Uncheșelu și-ar fi putut răpi maxim cinci minute din timp pentru a primi documentul, chiar și în cazul în care cel care bătea la ușa lui era altcineva decât Premierul, cum probabil stau lucrurile într-o altă țară, mult mai civilizată în raportul autorităților cu cetățeanul.

Mircea Badea a comentat evenimentul pe blogul său, în stilul său personal.
”OOOO, VECINUL MEU DE BLOC ESTE FITZOS! La procurorul Uncheselu ma refer. Cel caruia trebuie sa-i ocolesc masina cu atentie si indemanare noaptea cand intru in garaj. El o lasa pe strada ca n-are loc :)

Dar e normal ca nu l-a primit pe Ponta cu documente noi. Pe de o parte, acesta venise neanuntat. Pe de cealalta parte, procurorul Uncheselu era foarte ocupat: studia aceleasi cinci hartii si o foaie la care se zgaieste de cateva luni.

P.S. DNA plateste foarte multi bani de chirie procurorilor adusi din provincie, inainte de a le face dosare penale ca lui Eva si Papici. Eu stiu cst ma costa pe mine sa locuiesc acolo", a scris Badea pe blog.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră