Mircea Albulescu, ultimul interviu: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea"

08 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Mircea Albulescu, ultimul interviu:

Anul trecut, în octombrie, marele actor mărturisea într-o emisiune de televiziune că așteaptă moartea, că e tot mai aproape de ea și că e "cea mai grea aşteptare".

Invitat în cadrul emisiunii prezentată de Florentina Fântânaru, Mircea Albulescu a vorbit despre unul dintre cele mai grele momente din întreaga sa carieră.

"Jucam într-o piesă, în urmă cu ceva timp. M-am schimbat, am urcat pe scenă, totul a mers bine, iar într-una dintre pauze soţia mea a venit la mine. Atunci am văzut că era îmbrăcată în negru. Ea mi-a spus că a murit tatăl meu. Atunci mi-am auzit numele, eram chemat din nou pe scenă şi a trebuit să joc ca şi cum nimic nu s-a întâmplat actul doi. Asta este meseria noastră. Nu are aproape nicio legătură personală cu viaţa ta intimă. Trebuie să răzi dacă vrei să plângi, trebuie să plângi, dacă vrei să râzi", a povestit marele actor.

"Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei. E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val. Îi văd pe cei din jurul meu cum mă privesc. Cu siguranță se întreabă: «Mai e, o să mai fie, o să mai poată»", a continuat regretatul artist.

Citiți și:

Mircea Albulescu, mesaj pentru actori: “Nu va curvăsăriți! Nu vă vindeţi ieftin!”

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).

A jucat în peste 70 de filme şi în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional din Bucureşti şi a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care îl consideră cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice şi care a constituit şi subiectul tezei sale de doctorat.

Din anul 2011, Mircea Albulescu are o stea care îi poartă numele pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Capitală, alături de alte personalităţi ale vieţii artistice româneşti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră