Ministrul Muncii: S-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile

28 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii: S-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile

Toţi medicii şi toate asistentele din România vor avea salarii mai mari de la 1 martie, ei intrând direct pe grila de salarizare din 2022. Un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, faţă de 4.000 de lei, în prezent.

 "Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să va spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile", a declarat miercuri ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, conform news.ro.

Ea susţinut, totodată. că nu se desfiinţează Pilonul II de pensii, ci doar li se va da posibiltatea contribuabililor să opteze sau nu pentru acest pilon.  

"Nu se desfiinţează acest pilon II de pensii, nici nu am avea cum să facem acest lucru, doar că analizăm la ora actuală posibilitatea ca fiecare persoană să poată să opteze, adică să nu mai fie o obligaţie prin lege ca o persoană să fie şi la pilonul 1, şi la pilonul 2 de pensii şi să-i dăm posibilitatea să opteze", a explicat Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră