Ministrul Muncii, despre salarii: Să vină cu fluturaşul, să vedem cine este păcălit

07 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul Muncii, despre salarii: Să vină cu fluturaşul, să vedem cine este păcălit

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a venit miercuri cu noi precizări privind noua lege a salarizării. Ea spune că are la cabinet un consilier care explică personalului de resurse umane din teritoriu cum se interpretează legea. În plus, ministrul le cere celor care se simt păcăliţi să vină cu fluturaşul de salariu, susţinând că jurnaliştii îi plâng foarte mult pe cei cu lefuri mari.

„La cabinetul ministrului există un consilier de ministru care nu face altceva decât în fiecare zi vorbeşte cu cei de la resurse umane din teritoriu, de la administraţiile locale, de la diverse instituţii, ca să le spună cum se interpretează legea. Din punctul nostrum de vedere, legea e foarte clară şi foarte uşor de înţeles. Astăzi i-am rugat  pe reprezentanţii noştri să se întâlnească cu reprezentanţii de la Curţile de Apel, să fie şi un reprezentant al MInisterului Justiţiei, astfel încât diseară să avem o normă de clarificare pe care să o punem pe site-ul ministerului ca să rezolvăm o data pentru totdeauna această situaţie care, încă o data, nu este generate de lege, nu scad salariile conform legii, pur şi simplu cineva a calculat greşit şi poate ar trebui să-şi asume răspunderea", a declarat ministrul Muncii, conform news.ro.

De asemenea, Vasilescu a spus că oamenii care se simt păcăliţi să vină cu fluturaşii de salariu pentru a vedea de la ce sumă scad salariile.„Oamenii se simt păcăliţi. Cine? Să vină cu fluturaşul, să vedem cine este păcălit, ca să vedem de la cât îi scade salariul, pentru că mi se pare că îi plângeţi foarte mult pe cei cu salarii mari. Ca să echilibrăm sistemul şi să ajungem la un raport de 1 la 12, a fost singura modalitate de ajustare a unor salarii. Cred că peste 90% sunt mulţumiţi, pentru 3% sigur că este foarte mare scandal, ca să nu mai vorbesc de faptul că unora, iată, s-a demonstrat şi astăzi în practică, li s-a calculat greşit din vina direcţiilor lor de resurse umane şi nu din vina legii”, a adăugat Vasilescu. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră