Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță SCHIMBĂRI MAJORE în sistemul de pensii

06 Mai 2015
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță SCHIMBĂRI MAJORE în sistemul de pensii
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat că poartă discuții cu parlamentarii în vederea majorării pensiilor românilor care au lucrat în condiții grele, mai exact a celor încadrați în grupa I și a II-a de muncă.
 
"În actuala inițiativă legislativă privind majorarea punctajelor pentru cei care au lucrat în grupa I și a II-a de muncă nu se regăsesc decât anumite categorii, respectiv din siderurgie, metalurgie și minerit. Există mai multe categorii de pensionari care îndeplinesc condițiile de a fi lucrat în grupa I și grupa a II-a și trebuie și aceștia să primească un tratament echitabil, corect din partea legiuitorilor în așa fel încât să fie și ei încadrați în majorarea punctajului aferent grupei I și a II-a de muncă [...] Pentru a vedea exact numărul de persoane beneficiare, am solicitat o amânare de 2 săptămâni (...) Aș vrea să fac precizarea că recalcularea tuturor dosarelor, care înseamnă peste 500.000, ia o perioadă de timp de aproape 2 ani de zile, chiar dacă intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Plata se face în momentul în care se finalizează recalcularea fiecărui dosar, dar dreptul va fi calculat începând cu 1 ianuarie 2016", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

În acest sens, ministrul Muncii a cerut o amânare de două săptămâni pentru a afla numărul exact al pensionarilor care ar uma să beneficieze de majorarea punctajului.
 
"Pentru a vedea exact numărul de persoane beneficiare, am solicitat o amânare de 2 săptămâni (...) Aş vrea să fac precizarea că recalcularea tuturor dosarelor, care înseamnă peste 500.000, ia o perioadă de timp de aproape 2 ani de zile, chiar dacă intră în vigoare de la 1 ianuarie 2016. Plata se face în momentul în care se finalizează recalcularea fiecărui dosar, dar dreptul va fi calculat începând cu 1 ianuarie 2016", a mai spus Rovana Plumb. (V.M.)
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră