Ministrul Muncii a anunțat modificarea Legii salarizării. Ce se va întâmpla cu salariul minim, din ianuarie 2016

20 Mai 2015
Ministrul Muncii a anunțat modificarea Legii salarizării. Ce se va întâmpla cu salariul minim, din ianuarie 2016
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat, într-o conferință de presă, că salariul minim pe economie va fi 1.200 de lei, începând cu ianuarie 2016. În plus, ministrul a precizat că, în prezent, se lucrează la legea salarizării unitare în sistemul bugetar.
 
"Suntem în momentul de față în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog, ca și până acum, cu partenerii noștri sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi ai noștri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar. Așa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie începând cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu — n. r.) va fi cel al președintelui, egal cu cel al președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, egal cu al premierului, egal cu cel al președintelui Camerei Deputaților și al președintelui Senatului", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai spus că, după creșterile salariale din sănătate și educație, urmează "tot sectorul bugetar: administrația publică locală, administrația publică centrală".

"Într-adevăr, aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există", a conchis Rovana Plumb.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră