Ministrul de Interne, la declaraţii de presă alături de unchiul Alexandrei Măceşanu

31 Iul 2019
Ministrul de Interne, la declaraţii de presă alături de unchiul Alexandrei Măceşanu Galerie foto (3)

Cei din MAI trebuie să îşi facă datoria aşa cum prevede legea, fără niciun fel de abatere, iar cei care nu înţeleg să facă lucrul acesta trebuie să plece acasă, a declarat ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, care a anunţat că aceia care au greşit în cazul de la Caracal vor plăti, relatează AGERPRES.

"Toleranţa mea este zero în ceea ce priveşte modul în care înţeleg să-şi facă datoria colegii noştri. Nimeni nu va fi iertat în momentul în care nu-şi îndeplineşte îndatoririle de serviciu aşa cum ar fi trebuit să o facă, iar cei care sunt vinovaţi pentru cazul de la Caracal, fără niciun fel de rezervă, vor plăti, indiferent cine sunt aceste persoane", a declarat Fifor.

El a precizat că s-a întâlnit miercuri cu şefii structurilor din MAI pentru a identifica măsurile care se impun pentru ca o situaţie similară celei de la Caracal să nu mai aibă loc.

Alături de Mihai Fifor se afla unchiul Alexandrei Măceşanu, adolescenta pe care suspectul Gheorghe Dincă din Caracal susţine că ar fi ucis-o. 

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a mărturisit că va face tot ce ține de el pentru ca cei care au greșit în cazul Caracal să fie pedepsiți, scrie antena3.ro.

„De Alexandru Cumpănașu mă leagă o prietenie veche. Sunt niște ani buni în care am colaborat și am colaborat bine. Sunt devastat de ce s-a întâmplat cu Alexandra. Am vrut să-l asigur pe Alex de toată durerea noastră și tot sprijinul pe care îl putem da preluând de la Alex ideile sale. O parte din ele se regăsesc în ceea ce ne-am propus noi să facem. E nevoie de măsuri profunde în MAI. Există un grup de lucru coordonat de Raed Arafat, care va veni inclusiv cu propuneri de modificare de legislație. Toate aceste lucruri vi le prezentăm într-un raport și într-o conferință de presă detaliată. Orice modificare sistemică pe care o vom face o vom comunica deîndată”. 

„Sunt tată de fată, am o fetiță de 12 ani și îi spuneam lui Alex că nu știu cum să-i explic, nu știu cum să abordez această problemă pe care a văzut-o la televizor. Nu caut să explic acest lucru, caut să găsesc măsuri și soluții. Când mi-am asumat acest mandat, mi l-am asumat cu deplină responsabilitate”, a mai spus Fifor. 

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a spus că cei de la 112 nu au fost chemați la audieri nici până acum. 

„Eu cred că oamenii sunt problema, de fapt. Am avut toate instituțiile care au eșuat. Am avut oameni care aveau legea de partea lor, aveau reguli, proceduri. Cei de la 112 nici măcar nu au fost chemați la audieri până în momentul acesta. Acești oameni care sunt în MAI și nu și-au făcut datoria sau sunt în complicitate cu clanuri interlope, depinde ce va reieși din verificarea MAI, trebuie dați afară din sistem”, a spus Cumpănașu. 

Anterior, Alexandru Cumpănaşu anunţase în pagina sa de Facebook că va merge la Ministerul Afacerilor Interne.

"Dragi prieteni, la ora 1130 ma voi afla la MAI pt a depune solicitarea privind anchetarea tuturor dusparitiilor din 1990 pana astazi. Si scoaterea din sistem a tuturor politistilor, procurorilor, judecatorilor, sts-istilor, angajatilor serviciilor de infornatii. Totodata verificarea din 1990 pana astazi a tuturor sesizarilor privind clanurile interlope", este mesajul postat de acesta.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră