Ministrul de Interne intervine în cazul pedofilului de la Poliţia Rutieră. Ce a cerut Carmen Dan şefului Poliţiei Române

08 Ian 2018
Ministrul de Interne intervine în cazul pedofilului de la Poliţia Rutieră. Ce a cerut Carmen Dan şefului Poliţiei Române

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut şefului Poliţiei Române să răspundă, până miercuri, cât de serioase şi de riguroase au fost testările psihologice în cazul poliţistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani şi cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui.

Anunţul a fost făcut luni de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

La 5 ianuarie, un anunţ privind un posibil caz de pedofilie înregistrat într-un cartier bucureştean, în liftul unui bloc, făcea înconjurul site-urilor de ştiri şi al reţelelor de socializare. Curând au apărut şi imagini surprinse de camera video montat în respectivul lift, în care figura suspectului putea fi văzută cu uşurinţă. În imagine sunt surprinse şi cele două victime ale acestuia: doi minori, o fetiţă şi un băieţel.

Luni, 8 ianuarie, la aproape 4 zile de la comiterea faptelor, poliţiştii au prins un bărbat de 45 de ani, suspect în cazul agresiunii sexuale din 5 ianuarie asupra celor doi minori.

"La acest moment, la sediul Poliţiei Capitalei se află un potenţial suspect în cazul de agresiune sexuală din 5 ianuarie 2018 - un bărbat de 45 de ani. Faţă de acesta se desfăşoară activităţi procedurale prevăzute de Codul de procedură penală", a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei. 

Potrivit unor informații Digi24, suspectul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.

Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat duminică seară. Colegii săi au fost cei care l-au recunoscut și au anunțat poliția.

Cum se face evaluarea psighologică în poliţie?

Evaluarea psihologică se face la fiecare 3 ani în cadrul Poliției, iar pentru cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual, mai scrie digi24.ro.

UPDATE

Agentul de poliţie acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift din Capitală a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

"La data de 8.01.2018, procurori criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore faţă de inculpatul S.E. sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală", informează un comunicat al Parchetului potrivit agerpres.ro.

Dumitru Coarnă,  preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că bărbatul a fost jandarm și a fost transferat  pe un post de șofer al unui șef de Poliție, în urmă cu câțiva ani. Bărbatul este căsătorit și are doi copii. Poliția Capitalei a deschis, de asemenea, o anchetă internă, mai scrie sursa citată.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră