Ministrul de Interne, audiat la DNA. Grindeanu: E un pic ciudat!

20 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministrul de Interne, audiat la DNA. Grindeanu: E un pic ciudat!

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost audiat, luni, la DNA, aproximativ o oră și jumătate, în dosarul în care se fac cercetări privind OUG 13/2017 de modificare a Codurilor penale. Premierul Grindeanu spune că i se pare „un pic ciudat” că o parte dintre miniştri au fost audiaţi în acest dosar, în condiţiile în care demersul Guvernului a fost legal.

Săptămâna trecută, s-au prezentat la DNA și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, și ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, ei fiind audiați de procurori în dosarul privind Ordonanța 13. Anterior, au fost audiați la DNA, în același dosar, procurorii Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, foști secretari de stat în Ministerul Justiției.

Luni a venit rândul ministrului Carmen Dan, audiat în calitate de martor. "Am fost audiată în calitate de martor, am dat toate datele acolo. (...) O să facă DNA comunicări prin Biroul de presă", a spus ministrul Carmen Dan, la ieșirea din sediul DNA, conform agerpres.ro.

Premierul Grindeanu a declarat luni că el nu a fost citat de DNA în dosarul privind elaborarea OUG 13 şi nici nu a discutat cu miniştrii audiaţi deja de procurorii anticorupţie. „Nu am discutat cu ei şi mi se pare un pic ciudat. Nu ştiu pentru ce, cred că pentru ordonanţa 13. Guvernul, a spus şi Curtea Constituţională, a acţionat legal. O să vedem”, a precizat Grindeanu. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră