UPDATE. Ministrul Adrian Țuțuianu: Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze

05 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
UPDATE. Ministrul Adrian Țuțuianu: Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze

"Am lăsat o demisie, urmează ca primul-ministru să o aprecieze", a anunțat marți ministrul Apărării Naţionale, Adrian Țuțuianu. Premierul Tudose a acceptat demisia lui Ţuţuianu şi o va trimite marţi la Cotroceni, a anunţat  Biroul de presă al Guvernului. Ministru interimar al Apărării va fi vicepremierul Marcel Ciolacu.

"I-am acceptat demisia. Am vorbit cu domnul președinte Dragnea, am vorbit cu domnul președinte Klaus Iohannis și am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimar — domnul viceprim-ministru Marcel Ciolacu. (...) În acest moment, hârtiile sunt către Cotroceni", a declarat  premierul Tudose, la România TV.

Adrian Țuțuianu a demisionat invocând "proasta comunicare"  privitor la plata sumelor aferente soldelor/salariilor de la nivelul MApN.

”Toate drepturile vor fi plătite în septembrie. Nu sunt probleme financiare. Sunt probleme strict tehnice. Cei din minister au solicitat un comportament fiscal funcţionăresc. I-am spus premierului de ce s-a ajuns aici. El mi-a reproşat lipsa de comunicare. Am spus că dacă e o soluţie, eu i-am lăsat demisia mea pe masă. A fost o comunicare proastă pe acest subiect.

Am făcut eforturi mari în această perioadă. Nu mereu este însă suficient. Direcţia Financiar Fiscală a emis precizări către unităţile din subordine. Eu am greşit că nu am gestionat bine acest subiect.

Eu am recunoscut in fata premierului ca am gresit si in comunicarea cu domnia sa, ca nu i-am comunicat in timp util. I-am spus ca daca asta e o solutie care repara lucrurile, eu imi asum, pentru ca sunt un om serios. Mi-a spus ca aceasta analiza o face domnia sa. ”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră