SFÂŞIETOR. Cine sunt cei doi militari români ucişi în Afganistan. Unul dintre ei urma să se căsătorească

08 Mai 2016 | scris de Mara Răducanu
SFÂŞIETOR. Cine sunt cei doi militari români ucişi în Afganistan. Unul dintre ei urma să se căsătorească


Cei trei subofiteri erau luptatori de elită si faceau parte din RO SOTG 3, un grup de forte pentru operatiuni speciale. Au fost selectati dintre cei mai buni militari de la unitatile din tara. Sunt antrenati sa faca fata efortului fizic prelungit in medii solicitante si capabili sa participe la misiuni extreme de genul celei în care a fost capturat si liderul Al-qaeda, Osama bin Laden. 

CITEŞTE ŞI:UPDATE: Românii din Afganistan, uciși de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

Cei doi militari decedaţi vor fi avansati în grad post mortem

Plutonierul Dumitrescu Iulian avea 33 de ani si plecase pentru a doua oara in misiune acum o luna. Urma să se casatoreasca anul acesta, povesteste tatal lui cu lacrimi in ochi, potrivit Pro tv.  Cei doi militari decedaţi vor fi avansati în grad post mortem. Trupurile lor vor fi repatriate dupa ce vor fi finalizate toate formalităţile. Potrivit informaţiilor de la NATO, românii au fost împuşcaţi de doi talibani care purtau uniforme ale forţelor naţionale afgane de apărare şi securitate. Indivizii s-ar fi infiltrat în serviciile de securitate afgane pentru a ataca membri ai coaliţiei internaţionale.

militariiiiiii

Românii din Afganistan, uciși de doi indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

Un purtător de cuvânt al operațiunii NATO "Resolute Support" a declarat că militarii români și-au pierdut viața în urma unui atac armat lansat de doi indivizi îmbrăcați în uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate. Militarii din cadrul operațiunii "Resolute Support" au răspuns atacului cu focuri de armă și i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, a mai comunicat NATO. Purtătorul de cuvânt al operațiunii "Resolute Support" nu a specificat dacă atacatorii făceau parte din trupele afgane antrenate în baza militară sau au pătruns deghizați în unitate.

minister berna bun

Oficialii misiunii internaționale din Afganistan și responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informații de îndată ce vor fi disponibile. "Am primit cu durere vestea încetării din viață a celor doi militari români căzuți la datorie astăzi, în Afganistan. Militarii noștri și-au servit țara cu devotament și curaj și vor rămâne veșnic în amintirea mea și a poporului român. În aceste momente de tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndoliate. Militarului rănit în aceeași misiune îi urez însănătoșire grabnică și să se întoarcă cu bine acasă", a scris preşedintele Iohannis pe Facebook, la scurt timp după tragicul eveniment.

 foto militari afganistanm bun

 SURSĂ FOTO: pagină Facebook MApN

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră