Șase ani fără Mile Cărpenișan

24 Mar 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Șase ani fără Mile Cărpenișan

Ar fi nedrept să nu ne amintim de Mile, omul care ne-a adus atâtea știri, riscând, de atâtea ori, propria siguranță.

Internat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara, Mile a intrat în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal, care au avut la origine suprainfectarea unui furuncul.

Pe fondul unui sistem imunitar deficitar, organele vitale ale jurnalistului au intrat în colaps, decesul înregistrându-se în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de medici ale spitalului de a-l reanima.

Avea numai 34 de ani, a fost reporter de război, a dat lecţii de jurnalism unei bresle mult prea narcisiste şi autosuficiente timp de zece ani, cât a fost corespondent al posturilor de televiziune Antena1 şi Antena3.

În 2008 a decis să se retragă, devenind freelancer şi încercându-şi norocul în turism. Mile Cărpenişan era căsătorit cu Ramona Cărpenişan, absolventă a Facultăţii de Jurnalism din Timişoara.

Cu doar o lună inainte de deces, Mile a fost promotorul unei campanii umanitare pentru salvarea vieţii lui Daniel Răduţă, un tânăr diagnosticat cu ”leucemie acută limfoblastică”.

Acesta avea nevoie de o sumă de bani pentru un transplant de măduvă, iar Mile, impresionat de situaţia lui Daniel, a decis să scoată la licitaţie casca sa de soldat, care l-a însoţit în teatrele de război din care a relatat în cei zece ani de carieră jurnalistică.

Să nu îl uitați pe Mile! Din când în când, pagina sa de Facebook, ”Vă provoc să fiți oameni!” capătă postări care ne amintesc de el. Fiți oameni, așa cum dorea Mile!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră