Micii lui Vanghelie au fost impartiti de “vulturii” lui Oprea

02 Mai 2015
Micii lui Vanghelie au fost impartiti de “vulturii” lui Oprea
Clasa muncitoare si-a dat intalnire, vineri dimineata, in Piata Obor din Capitala. Mii de oameni adusi cu autocarele si microbuzele din toate colturile tarii au ajuns sa deguste micii si berea oferite cu generozitate de soldatul ajuns peste noapte general, primarul Neculai Ontanu. Nu se sarbatorea 1 Mai muncitoresc si doar cinci ani de existenta a Partidului Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Dar, pana nu de mult, maestru in astfel de ceremonii era celebrul primar Marian Vanghelie, care isi petrecea ziua in “beciul domnesc”. Se pare ca locul ramas liber a fost ocupat de edilul Neculai Ontanu.

Toata organizarea chermezei a inceput cu noaptea in cap, cand politistii comunitari au pus stapanire pe arterele din zona Obor. Un detasament de jandarmi si-a luat in serios rolul de a asigura ordinea publica. Urma sa inceapa una dintre cele mai mari manifestatii din Bucuresti. Langa hala din Piata Obor a fost instalata o scena, in fata careia se strangeau grupurile de oamenii sositi din toata tara. Era o amestecatura de elevii, studentii, angajatii de pe la institutiile publice, batrani luati de pe ogoare si pensionari.

Fiecare grup avea in frunte de cate un tip imbracat in costumul scos de la naftalina. Langa scena stateau “baietii”. Fosti pensionari militari si cadre de partid. Imbracati cu costume un pic mai scumpe, tunsi regulamentar si cu ochelari de spioni pe nas.
Dupa ce s-au strans cateva mii de suflete pe scena a urcat armata de demnitari si oficialitati condusa de generalul Gabriel Oprea.

Rolul de amfitrion i-a revenit gazdei, Neculai Ontanu. Apoi au inceput discursurile motivationale. A inceput o tanara sa-si citeasca discursul, urland entuziasmata la microfon. Din cand in cand isi opera cuvantarea in mijlocul frazei sa asculte aplauzele membrilor de partid. I-a urmat un tanar care se lauda cu bunicul sau, soldat in Armata Romana, tinand sa puncteze ca si tatal sau a fost un revolutionar destoinic. Totusi, tanarul isi propune ca pana in 2016 sa stranga 1.000.000 de membri de partid. Probabil pana in 2020, vrea sa depaseasca vreo 22 de milioane de membri.

Sanatate si fericire de la Tabugan
Edilul Neculai Ontanu l-a introdus pe cel mai mare specialist in tainele padurilor: padurarul Ion Tabugan. Nu a ratat ocazia sa-i transmita generalului Oprea succesul sau in alegeri, und ear fi obtinut un procent de 13%. A urmat “agricultorul” Valeriu Steriu demolatorul de mituri. A vorbit despre salarii si pensii, dar a uitat ca erau la guvernare cand s-a votat reducerea lor. A tinut totusi sa-I promita lui Oprea ca: “Ardealul o sa voteze stanga”. La microfon a urmat primarul burlac, Catalin Chereches, care a devenit celebru dupa ce a dansat cu Elena Udrea. Acesta s-a afirmat pe scena politica dupa ce a schimbat partidele ca ciorapii. A plecat de la PSD la PNL, de unde a fost dat afara din partid. A fost acuzat de rasism, pana cand l-a primit generalul Oprea in partidul sau. Aici este coleg cu lautarul Damian Draghici, care nu a avut curajul sa-I atraga atentia in legatura cu problema romilor din Baia Mare. In fata multimii de “vulturi” s-a laudat ca a venit din Transilvania cu doi lautari “sa salute tara. Sa ne facem datoria fata de poporul roman”.

Intr-un final a fost introdus generalul Gabriel Oprea, dar nu inainte de a fi periat de Ontanu ca la carte, in timp ce pe fundal se canta “La multi ani”: “omul cu viziune”, a spus Ontanu. Oamenii parca intrasere in delir. Apoi, a continuat Ontanu: “Gabriel Oprea, omul cu viziune si putere de munca. Gabriel Oprea, omul ratiunii.” Plictisit, probabil de atata grandomanie, Gabriel Oprea a luat cuvantul si a spus-o franc: “Suntem un partid de generali pentru ca am castigat toate bataliile!” Din pacate, lautarul de la Bruxelles nu a mai apucat sa vorbeasca in fata multimii si sa se laude c ail are asistent local pe fratele lui Ontanu. Nu de alta, dar in Parlamentul European a vorbit doar doua minute, intr-un an.

Satui de atata gargara politica, vulturii lui Oprea au dat navala peste gratarele cu mici, care se dadeau pe un bon rosu stampilate cu “1 MAI”.



 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră