MICHEL SE RĂZGÎNDEȘTE ȘI SCRIE MESAJUL DE ADIO. DE ADIO LUAT DE IOHANNIS DE LA ȘEFIE

26 Ian 2024
MICHEL SE RĂZGÎNDEȘTE ȘI SCRIE MESAJUL DE ADIO. DE ADIO LUAT DE IOHANNIS DE LA ȘEFIE

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a răzgîndit și nu mai demisionează din postul de la Bruxelles. Pare că cineva face totul acolo să blocheze numirile în varii funcții ale lui Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de Michel pe contul său de Facebook, unde a postat o scrisoare de adio. De adio luat de Iohannis de la funcția mult comentată.

Vorbind despre anunțata sa demisie de acum cîteva săptămîni, Michel scrie:

”Acest lucru a dus, de asemenea, la reacții extreme – nu în cadrul Consiliului European, ci în afara acestuia – legate de perspectiva de a candida la alegerile europene, scurtându-mi mandatul și devansând cu câteva luni mandatul succesorului meu.
Nu doresc ca această decizie să ne distragă atenția de la misiunea noastră sau să submineze această instituție și proiectul nostru european și nici să fie folosită în vreun fel pentru a diviza Consiliul European, care, în opinia mea, trebuie să lucreze neobosit pentru unitatea europeană.
Salut toate criticile politice și argumentele legitime. Firește, orice situație are mai multe puncte de vedere posibile. Dar atacurile personale au din ce în ce mai mult întâietate față de argumentele concrete. Cred că acest lucru denaturează discursul democratic obiectiv. La nivel personal, mă determină să reflectez asupra semnificației și impactului angajamentului meu electoral căruia i-am dedicat 30 de ani din viață, nu doar pentru mine, ci și pentru cei apropiați.

Din toate aceste motive și pentru a menține concentrarea misiunii mele, nu voi candida la alegerile europene. Îmi voi dedica toate eforturile responsabilităților mele actuale, cu o determinare fermă, până când acestea se vor încheia. Voi fi întotdeauna un susținător fervent al unei Europe democratice, puternice, unite și stăpâne pe propriul destin.
La finalul acestui mandat, voi reflecta asupra naturii și direcției viitoarelor mele angajamente” a conchis Michel.

Sursa:inpolitics.ro 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră