ATENŢIE LA „POLIŢIŞTII“ ESCROCI! A apărut o nouă metodă de tâlhărie: le-a spus minorilor că cineva îi urmăreşte şi le-a cerut telefoanele mobile

06 Sep 2015
ATENŢIE LA „POLIŢIŞTII“ ESCROCI! A apărut o nouă metodă de tâlhărie: le-a spus minorilor că cineva îi urmăreşte şi le-a cerut telefoanele mobile
Escrocii au inventat o nouă metodă de tâlhărie. Culmea, se dau poliţişti şi jefuiesc copii chiar pe stradă. Un astfel de escroc a fost prins la Iaşi. Mai exact, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Botoşani, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a jefuit doi copii, recomandându-se ca fiind poliţist.  Nu este însă primul caz în care escrocii se dau drept polişti sau notari şi prădează diverse persoane, metoda „Maradona“ fiind cunoscută şi pusă în practică de ţeparii care te lasă cu buzunarul gol. 

„Poliţistul“ a luat telefoanele copiilor, pretextând că cineva îi urmăreşte 


Cea care a sunat la 112  este o femeie de 46 de ani, mama celor doi copii care au trecut printr-o astfel de situaţie. Aceasta le-a spus oamenilor legii că, în aceeaşi zi, în jurul orei 20:00, fiica sa de 10 ani şi fiul ei de 8 ani, în timp ce se deplasau spre casă, au fost acostaţi de un bărbat, care s-a recomandat ca fiind politist. El  le-a spus minorilor că sunt urmăriţi de mai multe persoane care vor să le sustragă telefoanele mobile , susţine bzi.ro. 

Cei doi copii  i-au dat bărbatului telefoanele şi au rămas să aştepte în maşina politiei care urma să-i ducă în siguranţă acasa. Cei doi copii au aşteptat zece minute până când au fost găsiţi de către mama, căreia i-au povestit cele întamplate. Valoarea prejudiciului este de 800 de lei. Barbatul a fost depistat şi adus la audieri, fiind acuzat de înşelăciune prin folosire de calităţi mincinoase. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră