Mesajul lui Iohannis pentru Guvernul Dăncilă: Lucrurile trebuie îndreptate urgent!

29 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Mesajul lui Iohannis pentru Guvernul Dăncilă: Lucrurile trebuie îndreptate urgent!

Premierul Viorica Dăncilă şi noii miniştri au depus luni seară jurământul într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, ocazie cu care preşedintele Iohannis nu le-a oferit şampanie, ci multe reproşuri.

"Sper ca o dată cu investirea celui de-al treilea executiv să înceteze şi această ţopăială guvernamentală care a dus anul trecut la degradarea climatului social şi la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăţi", a spus Iohannis, după ce miniştrii au depus jurământul.

Şeful statului le-a reproşat guvernanţilor că există o discrepanţă majoră între promisiunile cu care partidele coaliţiei au venit în faţa românilor şi ceea ce se întâmplă acum.

"După alegerile parlamentare din 2016, nu am avut parte nici de coerență la nivelul politicilor publice, nici de garanția că valorile și preocuparea față de cetățean sunt cele care stau la baza actului de guvernare. Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiunile cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice. Nu vedem progrese notabile în sănătate și în educație", a susţinut Iohannis.

El a mai spus că marile proiecte de infrastructură impresionează prin absență, iar în justiție schimbarea legislației a fost forțată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar și numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noștri externi.

"Există o linie roșie pe care guvernanții și decidenții majorității nu au voie să o depășească. Afectarea independenței justiției este de neacceptat! Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept.  În domeniul politicii fiscale, schimbările anunțate și operate au bulversat populația și mediul de afaceri. În loc să fie simplificate lucrurile, iar veniturile salariaților să fie majorate, ne confruntăm cu incertitudini care riscă să degenereze în instabilitate financiară și dezechilibre economice majore. În locul promisiunilor de creștere a salariilor, mulți angajați reclamă astăzi că, de fapt, salariile lor vor scădea",  a continuat Iohannis.

El a spus că noul guvern îşi începe mandatul sub auspiciile dintre cele mai nefavorabile.  "Aveți o misiune dificilă, va trebui să convingeți, plecând cu un capital de încredere redus, generat în primul rând de erorile politice și administrative făcute de precedentele două cabinete. Preluați, așadar, din start și factura eșecului celor două guverne anterioare, propuse tot de această majoritate, și aveți, cu atât mai mult, obligația să depuneți toate eforturile pentru ca lucrurile să revină pe făgașul normal. S-a irosit prea mult timp și s-au ratat numeroase oportunități tocmai pentru că promisiunile din campania electorală privind creșterea prosperității cetățenilor și servirea binelui comun au fost ignorate încă de la început. Este o situație care a generat numeroase efecte negative în economie și societate, iar lucrurile trebuie îndreptate urgent", a spus Iohannis..

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră