Mesajul ciudat postat de filosoful Mihai Șora pe Facebook

07 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Mesajul ciudat postat de filosoful Mihai Șora pe Facebook

Filosoful Mihai Șora, centenarul decorat pentru Opera Omnia de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua României, și foarte activ în perioada de vârf a protestelor generate de modificările la Codurile Penale, a postat un mesaj bizar pe Facebook.

Mesajul, foarte scurt, și care nu este urmat de precizări, în ciuda unui val de comentarii venite din partea admiratorilor domnului Șora, a stârnit neliniștea printre cei care îi urmăresc pagina personală. 

”Prin generațiile de specialiști care au avut șansa să vă cunoască lucrările, să vă fie discipoli ori colaboratori, opera dumneavoastră rămâne mereu tânără.

Sunt convins că viitorul va reține că valorile României moderne și democratice s-au sprijinit și pe opera cu care dumneavoastră ați îmbogățit secolului Marii noastre Uniri.

Pentru tot ce ați dăruit spiritului românesc, la împlinirea unor adevărate jubilee de viață, vă mulțumesc încă o dată, în numele meu, al statului român și al românilor și vă urez La mulți ani!”, i-a transmis președintele Iohannis, cu ocazia ceremoniei de la Palatul Cotroceni, la 26 septembrie 2016.

„Dragii mei, atât a fost. Mă veți căuta, – și nu voi fi de găsit”, este mesajul postat de Mihai Șora.

Printre „prietenii virtuali” care au reacționat la postarea filosofului se numără și actrița Oana Pellea, la rândul ei activă în perioada protestelor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră