Medierea Băsescu-Firea a eşuat. Se redeschide urmărirea penală

16 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Medierea Băsescu-Firea a eşuat. Se redeschide urmărirea penală

Bogdan Licu a mai spus că în alte dosare ale lui Traian Băsescu, cum ar fi ''Cazul Cășuneanu'' și ''Casa din Mihăileanu'', cercetările continuă. ''S-au efectuat cercetări, s-au depus înscrisuri, au fost audiați martori. Cercetările continuă'', a mai spus Licu, conform Agerpres.

Anul trecut, în noiembrie, Traian Băsescu şi Gabriela Firea au semnat un contract de mediere, după ce fostul preşedinte a apelat la un mediator. Firea l-a acuzat de şantaj pe Băsescu, însă procurorii de la Parchetul General au schimbat încadrarea faptei, fostul preşedinte fiind acuzat de ameninţare.

"Acceptarea medierii nu înseamnă nicidecum o împăcare, ci doar posibilitatea de a ajunge la o formulă de stingere a litigiului permisă de lege", a explicat Gabriela Firea.

În denunţul depus de Firea, în aprilie 2014, împotriva lui Băsescu la Parchetul General se arăta: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii <Jocuri de putere>, referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: <Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele>".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră