Medicului Şerban Brădişteanu i se vor confisca 4 milioane de euro

09 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Medicului Şerban Brădişteanu i se vor confisca 4 milioane de euro

Comisia de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel București a admis joi sesizarea Agenției Naționale de Integritate (ANI) de confiscare a sumelor de 3.595.333 euro și 500.000 dolari de la medicul Șerban Brădișteanu.

Sesizarea ANI are legătură cu dosarul penal în care Șerban Brădișteanu a fost judecat pentru abuz în serviciu și luare de mită, cu privire la achiziționarea de aparatură medicală pentru penitenciare, relatează agerpres.ro.

Medicul era acuzat de DNA că ar fi primit mită aproape patru milioane de euro de la o firmă ce distribuia produse medicale, în schimbul trucării unor licitații. În schimb, medicul ar fi primit în conturile unei firme offshore sumele de 500.000 dolari și 3.595.333 euro.

Aceste sume ar fi fost obținute în mod nejustificat în perioada 2000 — 2004, când acesta a deținut funcția de senator.

În aprilie 2015, Șerban Brădișteanu a fost achitat definitiv de aceste acuzații, însă ANI a arătat că el nu poate justifica sumele obținute prin veniturile declarate. "Din verificarea documentelor anexate sesizării, a declarațiilor de avere ale domnului Brădișteanu Șerban Alexandru, precum și a documentelor suplimentare solicitate instituțiilor competente de către inspectorul de integritate, s-a constatat o diferență vădită, nejustificată, între averea dobândită și veniturile realizate în mod legal de către persoana în cauză", mai declara atunci ANI.

Decizia Comisiei de verificare a averilor va fi comunicată unui complet de judecători de la Curtea de Apel București în vederea confiscării banilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră