Medicul Gheorghe Burnei poate opera din nou la Spitalul Marie Curie

25 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Medicul Gheorghe Burnei poate opera din nou la Spitalul Marie Curie

Tribunalul București a decis vineri că medicul ortoped Gheorghe Burnei poate profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie", dar decizia nu este definitivă, procurorii putând să o conteste. 

"Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar luată față de inculpatul Burnei Gheorghe. Admite cererea de modificare și în consecință înlătură interdicția impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfășura activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe de Copii 'Marie Curie' sau în altă unitate din sistemul public de sănătate", se precizează în decizia tribunalului.

Medicul Gheorghe Burnei a fost vineri la tribunal și le-a cerut judecătorilor permisiunea de a opera din nou în spitalele de stat, deoareace sute de pacienți îl așteaptă.

"Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu am făcut nimănui rău. Eu începeam serviciul la șase și jumătate, deși trebuia să fiu acolo la opt, și terminăm la 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveți să-mi dea ceva. Nu pentru asta făceam actul medical, pentru că puteam să îl fac la privat și eram mult mai avantajat. Eu am rămas să desfășor actul medical în țara în care m-am născut, pentru că voiam să îi ajut pe ei. Vă rog să îmi dați dreptul să îi ajut în continuare", le-a spus Burnei judecătorilor.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată în data de 8 iunie, acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită. Medicul ar fi cerut bani părinților pentru a le opera copiii internați la Spitalul "Marie Curie" din București.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră