Medicul Florin Chirculescu ”Iartă-mă, pacient român. Ne gândim la grevă. Vrem să te putem trata”

16 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Medicul Florin Chirculescu ”Iartă-mă, pacient român. Ne gândim la grevă. Vrem să te putem trata”

Medicul chirurg Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar din Capitală, se adresează pe Facebook pacientului român, întrebându-l dacă ar face o grevă în contul medicilor, al asistenţilor, şi al celorlalţi angajaţi din sănătate, în condițiile în care ”spitalele sunt în prag de faliment”

"Dacă ai fi transportator, ai bloca, tu şi colegii tăi, Piaţa Victoriei, pentru reforma sănătăţii româneşti? Te întreb pentru că ştiu că ţi-e silă de ce păţeşti în spitale. Dacă ai fi ceferist, ai bloca trenurile pentru reforma sănătăţii? Te întreb pentru că ştiu că ţi-e silă de ce păţeşti în spitale, tu, rudele tale şi prietenii tăi... Dacă ai fi politician, ai face o grevă parlamentară, pentru reforma sănătăţii? Te întreb pentru că ştiu că ţi-e silă de telefoanele pe care le dai ca să fii examinat peste rând, tu, rudele tale, prietenii tăi, ba chiar, o ştiu, şi anumiţi alegători de-ai tăi, pentru care m-ai sunat pe mine şi pe colegii mei. Orice ai fi tu, pacient român, ai face o grevă în contul medicilor, al asistenţilor, şi al celorlalţi angajaţi din sănătate? Te întreb pentru că spitalele sunt în prag de faliment, pentru că ai fost minţit că va urma o reformă şi că personalul sanitar va rămâne în ţară, că vei avea UNDE să fii tratat şi că va avea CINE să te trateze", scrie medicul Florin Chirculescu. 
 

În continuare, el avertizează că, dacă guvernul nu vede dezastrul, medicii nu vor mai putea să-și trateze  pacienții 

 "Şi noi avem familii, şi noi avem mândrie profesională şi, mai presus de orice, vrem să avem grijă de tine – dar vrem să fim plătiţi corect şi nu vrem să ne plăteşti tu în felul ACELA, fiindcă nu e cinstit, nu e normal, nu e moral. E ceasul al doisprezecelea, iar noi, cei din sistemul de sănătate, nu mai avem de ales: dacă guvernul nu-şi ţine promisiunile, dacă guvernul nu vede dezastrul, şi dacă nici tu nu ne ajuţi, pacient român, mâine n-o să mai avem CUM să te tratăm. Iartă-mă, pacient român, dar simt că n-avem încotro: să ştii că începem să ne gândim la grevă - nu de alta, dar vrem să te putem trata şi de aici înainte", mai scrie medicul Chirculescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră